Ajakirjanik arvab: Häbi jalgpallipubliku pärast (15)

Laupäeval mängis FC Kuressaare sel hooajal viimast korda kodupubliku ees. Mäng mänguks. Polnud see suurem asi silmailu.

Lisaks sellele, et meeskond jälle kord kenasti tappa sai, suutis kodumängudele kohati lausa rõveda punkti panna osa publikust. Silmini täis, tribüünil endale avalikult valget viina sisse kallanud tegelased oleksid korravalvurid võinud vähemalt paari asja eest sirgelt kinnimajja toimetada.
Joomine on avalikus kohas keelatud, aga seda reeglit Eesti riigis ei järgita. Juuakse pudelist viina ka Kuressaare kesklinnas. Rääkimata siis staadionist.

Kuid kui asi läheb nii kaugele, et kodanikel jalg enam ei kanna ja staadionitribüünilt viis astet allapoole kukutakse, tüli noritakse ja roppusi karjutakse, siis võiks mõne mehe kainerisse viia küll.
Mis roppustesse puutub, siis need ei olnud lihtsalt kohtunikku natuke tagant ergutavad hüüded. Need olid rassistlikud solvangud vastasmeeskonna mustanahalise mängija pihta. Sõnad “pigi” ja “ruberoid” olid ühed leebemad, mida kuulda võis.

Sellise publiku kõrval viibides hakkas häbi. Või nagu üks mu sõber ütles, et “kui ma kuuluksin sinna meeskonda, siis ma sellise publiku ees ei mängiks”.
Rääkimata sellest, et seda oleksid pidanud pealt vaatama kooliõpilased, keda FC Kuressaare ikka vahel tasuta mängule kutsub. Seekord neid õnneks palju polnud.

Kuidas FC Kuressaare lubab sellisel seltskonnal mängul viibida? Seda, mis tribüünil toimus, pidid kuulma ka klubi eesotsas olevad inimesed, rääkimata klubi omanikust ja Eesti jalgpalli esimesest mehest Aivar Pohlakust, kes samuti seal läheduses seisis. Oleks siis keegi rõvetsevat publikut korrale kutsunud. Üks turvamees, kes julges märkuse teha, saadeti vaikselt sinna, kus on soe ja lõhnab pahasti.

Kui hakata järele mõtlema, siis ei ole ma Kuressaares varem näinud sellist publikut ei korvpalli-, võrkpalli- ega ühegi teise ala võistlustel. Ehk annab see FC Kuressaarele mõtteainet? Võib-olla polegi jalgpallis kõik nii roosiline ja tore, nagu seda ikka rõhutatakse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)