Juhtkiri: Kompromisside otsimine

Juhtkiri: Kompromisside otsimine

 

Planeeringuid tehakse selleks, et korraldada mingil kindlal alal maadekasutust ja ehitustegevust. Ühtsete ja varem kokkulepitud reeglite järgi. Üldplaneering on kokkulepe erinevate huvigruppide vahel ühe omavalitsuse piires.

Kuigi seadus näeb ette, et omavalitsustel oli üldplaneeringu olemasolu kohustuslik alates juba üle-eelmise aasta keskpaigast, ei ole paljud meie maakonna vallad seda seadust täitnud. Kindlasti on seal, kus see töö tegemata, kinnisvaraga seonduvaid projekte palju raskem menetleda.

Toimetus tunnustab Leisi, Kärla, Lümanda, Muhu, Ruhnu, Pöide ja Torgu valda ning Kuressaare linna, kus asjaga on ühele poole jõutud. Tore on siiski märkida, et sellealane tegevus käib meil kõigis omavalitsustes. Planeerimistegevuses ei saagi olla midagi lõplikku, sest aja möödudes tuleb nende küsimuste juurde tagasi tulla tahes-tahtmata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)