Lahkunuid meenutades… (1)

Oli 4. novembri hilissügiseselt vinge tuulega õhtu, kui Mustjalas kogunes küünaldesäras rahvamajja pidulikult kaetud kohvilauda väike seltskond. Õhtu avasõnad lausus rahvamaja juhataja Reine Vinter, olles eelnevalt süüdanud surnuaial küünlad nende kalmudel, kes on oma eluajal andnud panuse kohalikku haridus- ja kultuuriellu.

Järgnevalt lugesid hingedepäevateemalisi luuletusi Mustjala kooli neiud. Pika ja südamliku sõnavõtuga jätkas õhtut kooli direktor Malve Kolli, kel kooli endise õpilase ning hilisema õpetaja ja direktorina oli, mida meenutada.

Palju tunnustavaid sõnu nende kallite lahkunute aadressil kuulsid Mustjala kunagise mitmekülgse haridus- ja kultuuritegelase Eduard Lemberi lapselaps, direktor Kaljo Pere abikaasa, Anatolia Kaldi poeg, direktor Elene Kaldi tütar. Meenutati ka teisi endiseid õpetajaid, neist vahest enim kauaaegset pedagoogi ja direktorit Nadežda Saaretit. Elevust ja äratundmisrõõmu tõid kauaaegse pedagoogi Maimo Pere värvikad meenutused. Kõik imetlesid selle eaka daami harukordset mälu ja reibast olekut. Nii jätkus juttu kauemaks… kohe mitmeks tunniks.

Oli õdus, meeldejääv õhtu. Korraldajad sooviksid vaid, et järgmisel korral oleks rohkem osavõtjaid. Kuna Mustjalas on tore ja aktiivne rahvas, siis kokkuleppel ilmataadiga peaks see soov ka täituma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)