Semiir tantsis Michael Jacksoni mälestuskontsertidel (5)

Oktoobri lõpus Tartus ja Pärnus ning novembri alguses Tallinnas toimunud Michael Jacksoni mälestuskontsertide muljeid hindas Semiiri treener Semy Morgun väga vägevateks.

“Semiiril oli esimene kogemus live-muusika järgi tantsida. Väga keeruline ka, sest bänd ei mängi kogu aeg ühtemoodi, aga loomulikult väga võimas,” rääkis Semy Morgun, lisades, et põnev oli koos töötada tuntud eesti artistidega. “Isegi Kristjan Kasearu tantsis meiega koos laval ja tegi seda väga hästi. Rahvast oli väga palju, kõik kolm etendust läksid täissaalile ja võeti superhästi vastu,” ütles Morgun.

Tema sõnul oli Nokia kontserdisaalis ca 1900 inimest, Pärnus tundus aga olevat väga suur Semiiri fännklubi. “Semiirikad olid meeldivalt üllatunud, et just neile kõige tormilisem aplaus tehti. Ilmselt tuli see sellest, et Pärnu etendusel oli palju saarlasi ja siinkohal suured tänud neile,” jagus Semy Morgunil publikule kiidusõnu. Tema sõnul juhtus ka kostüümi kärisemist laval ja kukkumist, kuna loos “Beat it” oli originaallavastuses tänavakaklus ja poisid läksid pisut hoogu, “Thrilleri” maskides oli aga peaaegu võimatu hingata ja kohati ka näha.

Kontsert kestis koos vaheajaga üle kahe tunni. Semiiri tantsijad pidid lavastama tantsu-show kaheksale Jacksoni loole. Originaalkoreograafia oli lauludel “Thriller” ja “Beat it”, kõik ülejäänud olid pooleks oma lavastusega. Originaalliikumised õpiti eelnevalt Semiiri saalis videote põhjal.
Show’ produtsent oli Dave Benton, kes valis lauljad oma maitse järgi, ja kõik valitud olid varem Bentoniga koostööd teinud. “Kui hakati aga valima tantsutruppi, siis Bentoni naine Maris soovitas kindlasti võtta Semiiri.

Benton ei olnud varem Semiiri näinud, aga Maris on ise endine ETA tantsija ja teab meist palju. Tema arvas, et Semiir saab sellega päris kindlasti hakkama ja kuna mina olin juba samas show’s lauluga seotud, siis polnud nagu enam küsimustki. Benton jäi Semiiri tantsijate ja meie lavastustega väga rahule,” rääkis Semy Morgun, miks just neid etendusele tantsima valiti.
Semiirikad ise on Michael Jacksoni suured fännid. Saarlaste jaoks panevad nad kokku tantsuploki Jacksoni kontserdi lugudest ja seda saab näha detsembris nende iga-aastasel suurel jõulukontserdil Kuressaare spordihoones.

Semiirist osales 13 tantsijat (viimasel etendusel 12, kuna ühel neiul pandi käsi kipsi), seitse poissi ja kuus tüdrukut: Ramon Paukson, Juss Lindmäe, Mark Nettan, Maanus Masing, Taavi Varik, Kristian Lember, Tanel Ting, Kristi Aedma, Grete Riim, Maria Sunduk, Kristel Aaslaid, Kristi Aksiim ja Kadri Tarus. Semy ise ka laulis koos Lauri Pihlapi ja Kaido Põldmaaga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 69 korda, sh täna 1)