Kuhu minna

Reede, 13. november

KINO
Divas kl 20 Surrogaadid. Ulmefilm. Pilet 50.–

ÜRITUS
Pärsama kultuurimajas kl 20 sügispidu. Meeleolu loob Treimani trio. Tantsuks ans Treffunx. Kavas õnneloos, viktoriin. Töötab baar. Info ja laudade broneerimine tel 45 73 633, 53 977 524.
Kuressaare gümnaasiumis kl 10 – psühholoog Ivar Tröner kõneleb arengukeskkonna loomise põhimõtetest, psühholoogiadoktor Tõnu Ots räägib lapse arenguraskuste põhjustest, mentor Aivar Haller räägib arengu hindamise põhimõtetest, nõu annab õppenõustamiskeskuse koordinaator Maret Metsmaa.
Orissaare kultuurimajas kl 20 Saaremaa neidudekoori ja Saaremaa poistekoori noormeeste ühiskontsert.

TANTS
Divas DJ K. Lillimägi. Pilet 75.– / südaööni 50.–
Mönusas Villemis ansambel Helios.
Luciferis DJ Peeter Kukk. Novembri sünnipäevalastele sissepääs tasuta.
Kodulinna lokaalis DJ Rämmal.
Pritsumaja Grill & Bar’is videodisko 80–90-ndate muusikaga.

SPORT
Kuressaare spordikeskuses kl 12 Eesti A-vanuseklassi noormeeste võrkpalli karikavõistluste finaalturniir.

Laupäev, 14. november

KINO
Divas kl 20 Surrogaadid. Ulmefilm. Pilet 50.–

TANTS
Divas DJ Tõnu Tiks (raadio Uuno). Pilet 75.– / südaööni 50.–
Lucifer suletud.
Mönusas Villemis Wismari Poisid.
Vanas Konnas kl 22 karaokeklubi.

ÜRITUS
Kihelkonna rahvamajas kl 13 tantsurühma Rukkilill 15. aastapäev. Kontsert koos sõpradega. Reg tel 51 86 041, Sirje või 45 46 578, Elle.
Orissaare kultuurimajas kl 15 maakondlik koorilaulupäev.
Hellamaa külakeskuses kl 11 klaasipäev. Klaasipäeva raames pakub koolitust Ülle Kull OÜ-st Hansaklaas.
Valjala rahvamajas kl 19–22.30 noorteõhtu. Külas töömees Siim, elumees Kaspar ja Co Tallinnast, elav muusika, ühine filmivaatamine.


Ürituse eelinfo

Saare maakonna rahvakultuurikollektiivid, rahvakultuurijuhid ja kõik teised südant valutavad ärksad saar-lased, jah, Sina ka!

23. novembril kl 14–19.30 toimub Kuressaare kultuurikeskuses saarte rahvapärimuse seminar. Kl 14–15.30 räägib rahvapärimuse tähtsusest tänapäeval ja saarte folkloori eripärast folklorist ja humanitaarteaduste doktor Ingrid Rüütel. Kl 15.45–17.15 arutelu teemal “Miks meie oma pärimus on meile vajalik ja kasulik ning kuidas seda tänapäeval ka igapäevaelus rakendada”, arutelu juhib Eesti rahvusliku folkloorinõukogu arendus- ja koolitusjuht Ene Lukka-Jegikjan.

Kl 17.15–17.50 räägib kohaliku pärimuse kogumise ja kasutuselevõtu praktikast Helje Raaper, Mustjala põhikooli laste folkloorirühma Sõluk kunstiline juht. Kl 18–19.30 annab ülevaate, millised materjalid täna olemas on ja kuidas neid leida, pärimusmuusika teabekogu juhataja Aleksander Sünter. Seminarist osavõtt on tasuta. Registreerimine 20. novembrini aadressil maris.rebel@kuressaare.ee või kultuurikeskuse administraatori juures.

Filmitutvustus

Surrogaadid
ulmefilm
Kinos Diva 13.11 – 19.11

Tulevikus elavad inimesed oma elu turvaliselt kodus istudes, oma robot-surrogaatide kaudu, mis on nende seksikad ja füüsiliselt ideaalsed mehaanilised koopiad. See on ideaalne maailm, kus pole kuritegevust, valu, hirmu ega tagajärgi. Tõelise šokina tabab seda utoopiat üle paljude aastate esimene mõrv. Juhtumit uurima asuv FBI agent Greer (Bruce Willis) avastab pikkamööda tohutu vandenõu ja peab hülgama oma surrogaadi, minnes eluga riskides välja, et mõistatus lahendada.

“Surrogaadid” on ulme-põnevusfilm, mille lavastanud Jonathan Mostow (“Terminaator 3”, “Breakdown”). Osades Bruce Willis (“Visa hing 4”), Radha Mitchell (“Silent Hill”), Rosamund Pike (“Die Another Day”), James Cromwell (“24”), Ving Rhames (“Pulp Fiction”) jt.
Filmi pikkus 1 t 28 min. Alla 12-a mittesoovitatav!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)