Ministri kass tekitas kuuldusi Raudse Leedi surmast

Ministri kass tekitas kuuldusi Raudse Leedi surmast

ÜLLATUNUD: Võib oletada, kuivõrd üllatunud oli Margaret Thatcher, kuuldes omaenda enneaegsest surmast.
Foto: Internet

Kanada transpordiminister John Baird oleks äärepealt tekitanud suure diplomaatilise skandaali, levitades tahtmatult kuuldusi Briti endise peaministri Margaret Thatcheri (84) surmast.

Leinates oma manalateele läinud 16-aastast kassi, kellele oli Raudse Leedi auks antud nimeks Thatcher, sai õnnetu minister hakkama tõelise fopaaga. Nimelt saatis ta oma poliitikust sõbrale teate: ”Thatcher on surnud (”Thatcher has died.”)

Tol saatuslikul hetkel viibis teate saaja aga Torontos pidulikul õhtusöögil, mis oli korraldatud Kanada sõjaveteranide ja nende pereliikmete auks (11. novembril möödus 91 aastat I maailmasõja lõpust). Kohal oli umbes 2000 inimest – peamiselt oli tegemist konservatiivse partei liikmetega. Õhtusöögil osales ka Kanada peaminister Stephen Harper.

Arvates, et jutt käib Margaret Thatcherist, läkitas teate saanud poliitik sõnumi edasi kõigile kohalolijaile, ja vaid mõne minuti möödudes oli ”uudis” Inglise Raudse Leedi ”surmast” kõneaine number üks.

Kanada ajaleht The Globe and Mail kirjutab: et saada õhtusöögil levivale kuuldusele ametlik kinnitus, andis peaminister Harper oma abilisele Dimitri Soudasile ülesande võtta kiiremas korras ühendust Buckinghami paleega ning Downing Street 10 asuva Briti peaministri residentsiga.

Üllatus oli aga suur, kui mõlemast kohast laekus vastus, milles väljendati hämmeldust ja kinnitati, et vaatamata leedi Thatcheri kõrgele eale on ta elus ja suurepärase tervise juures.

Kohe pärast seda läkitati õhtusöögil viibinud inimeste nutitelefonidele (ingl k smartphone) teade selle kohta, et tegemist on eksitusega.

Pealtnägijate sõnul olevat peaministri abi Soudas olnud aga väga endast väljas ja käratanud esimeses vihahoos: ”Kui see neetud kass veel elaks, tapaksin ta omaenda käega!”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)