Kaitseliitlastel lõppes baaskoolitus

Kaitseliitlastel lõppes baaskoolitus

Foto: Erakogu

Nädalavahetusel lõppes Saaremaa kaitseliitlastel tänavune baaskoolitus ehk sõduri baaskursus kontrollrännakuga, mille käigus kontrolliti viiel nädalavahetusel omandatud teadmisi.

Kaitseliidu Saaremaa maleva instruktor Raivo Paasma ütles, et tegemist oli tõsise katsumusega, kus öösel alanud rännakul tuli kontrollpunktides näidata sõdurile vajalikke teadmisi ja oskusi. Nii näiteks kontrolliti kaitseliitlaste relvatundmise oskusi, vaadati, kuidas osatakse haavatud kaasvõitlejale esmaabi anda ja kuidas toimib lahingpaari tegevus vastase tulepunkti kontrollitaval alal.

“Militaarse topograafia oskusi tuli näidata kogu trassi vältel, mis oli keskeltläbi 25 kilomeetrit pikk,” rääkis Paasma, lisades, et mõnel mehel kujunes läbitud kilomeetrite arv lõppkokkuvõttes tunduvalt suuremaks.
Sõduri baaskursuse lõpetamise kohta anti tunnistused seekord 19 kaitseliitlasele. Järgmine baaskoolitus on kavas tuleval aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 83 korda, sh täna 1)