Kuhu minna (4)

Teisipäev, 17. november

KINO
Divas kl 18 ja kl 20 Surrogaadid. Ulmefilm. Alla 12-a mittesoovitatav. Pilet 50.–

TEATER
Kuressaare kultuurikeskuses kl 19 Viimane sigar. Vana Baskini teater. Lavastaja Lasse Lindeman (Kuopio Linnateater, Soome). Osades Tõnu Aav, Helgi Sallo, Ago-Endrik Kerge ja Marika Korolev. Piletid hinnaga 125.–/150.– müügil Kuressaare kultuurikeskuses.

ÜRITUS
Kuressaare kultuurikeskuse fuajees kl 15 laste joonistusvõistluse “Lapse maailm” avamine. Korraldajad Kuressaare kunstikool ja Saare Vene selts.

Kolmapäev, 18. november

KINO
Divas kl 18 ja kl 20 Surrogaadid. Ulmefilm. Pilet 50.–

TEATER
Valjala rahvamajas kl 20 H. Raudsepa komöödia “Roosad prillid”. Orissaare näitering. Lavastaja Ellen Teemus, projektijuht Anu Viljaste. Mängivad Ene Üts, Enno Rahu, Anneli Kaljuste, Taimi Kirr, Helje Basihhina jt. Lavastus kahes vaatuses. Pääse 40.–

ÜRITUS
Kuressaare Linnateatris kl 19 nalja- ja lauluõhtu “Saaremaa otsib saarestaari”. Esineb Ülo Kannisto koos sõpradega. Olete oodatud! Üritus on tasuta.

SPORT
Kuressaare spordikeskuses kl 15.30 SÜG-i Kadri-Mardi võrkpalliturniir.


Kunstistuudios noorte andekate tekstiilikunstnike näitus

Saaremaa kunstistuudios on novembri lõpuni avatud noorte andekate eesti tekstiilikunstnike Monika Järgi, Kadi Pajupuu ja Merle Suurkase esmakordne ühisnäitus “Kolmekesi koos”.

Saaremaa kunstistuudio juhataja Anne Tootma sõnul on näituse puhul hästi oluline see, et need tööd on kõik innovaatilised, kaasaegsed, lihtsad ja keskkonnasõbralikud. “Sellelt näituselt saab hästi palju ideid ja mõtteid juurde, see on väga kaasaegne näitus,” kiitis Tootma.
Kadi Pajupuu on välja pannud kaks tööd, mis on tehtud spetsiaalselt valitud puidust spoonile. “Spoonid lastakse läbi koopiamasina, neile on peale trükitud ja siis kootud nagu gobelääni,” tutvustas Anne Tootma Pajupuu tehnikat.

Edasi tutvustas Tootma Monika Järgi trükipakuga trükitud tekstiilist töid: “Unikaalne ongi see, et need on käsitsi trükitud, materjal on ökoloogiline, muster on lihtne ja hästi põnev, kasutatud on värvide üleminekut heledalt tumedale.” Monika Järgilt on väljas ka puuvillast kootud narmastega krussivaip, milles on kasutatud keerduhoidvat lõnga.

Merle Suurkase, kellel on koos Einike Suurkasega oma firma Lummtekstiil, töödest on väljas looduslike värvidega, hästi viimistletud, linasest ja puuvillasest materjalist ranuu-vaibad. “Tõeliselt eksklusiivsed tekstiilid,” kiitis Tootma.

Ivika Laanet

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)