Mees pettis vanglas istudes raha välja (1)

Mees pettis vanglas istudes raha välja

 

Eile tunnistati Kuressaare kohtumajas süüdi Ragnar, kes kaks aastat tagasi vanglakaristust kandes võttis tuttava tüdruku andmeid ära kasutades tema nimel neli korda salaja laenu ja jättis need tagasi maksmata. Lisaks tunnistati mees süüdi võimuesindaja solvamises.

Kohus tunnistas varem kolmel korral kriminaalkorras karistatud Ragnari (25) süüdi ja kinnitas kokkuleppe, millega talle mõisteti 10 000 krooni suurune rahaline karistus. Ehkki Ragnar viibib vabaduses katseajaga, otsustas kohus vanglakaristust täitmisele mitte pöörata.

Ragnar mõisteti 2003. aasta oktoobris erinevate kuritegude eest vangi kuueks ja pooleks aastaks. Süüdistuse järgi sõlmis ta 2006. aasta detsembris vanglast interneti teel neli kiirlaenu lepingut ja lasi raha kanda tuttava neiu arveldusarvele, mis oli tema käsutada.
Sealt edasi kandis ta raha tuttavale mehele, kes selle siis temale toimetas. Kohustused panga ees jättis Ragnar tüdruku kanda. Kokku laenas ta niimoodi üle 10 000 krooni.

2007. aastal vabanes Ragnar vanglast ennetähtaegselt, kuid pani tänavu juulis taas kuriteo toime. Nimelt võttis ta tuttava õuelt omavoliliselt kaasa väikese koera ja seejärel solvas roppude sõnadega politseinikke, kes ta kinni pidasid. Ragnar pisteti arestimajja.
Oma Saare andmetel oli tegemist kahe tuttava omavahelise tüliga, mis otsustati lahendada omakohtu korras, Ragnar haaras tuttava õuest kaasa perele kuuluva väikese valge koera ja sõitis autoga minema. Koeraomanik pöördus abipalvega politsei poole.

Politsei solvamise eest mõistis kohus Ragnarile 7500 krooni suuruse karistuse. Kuigi see loetakse kaetuks raskema karistusega, tuleb mehel riigituludesse ikkagi tasuda kokku 10 000 krooni, millele lisandub 6525 krooni menetluskulu ja riigi õigusabi kulud. Veel tuleb mehel hüvitada 16 540 krooni ulatuses kannatanutele tekitatud kahjud. “Ma ei satu siia enam kunagi,” oli Ragnar eile kohtus kindel, lisades, et tal on oma eluga uued plaanid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 82 korda, sh täna 1)