Juhtkiri: Vaba raha võib tuua Saaremaale (2)

Juhtkiri: Vaba raha võib tuua Saaremaale

 

Üheksakümnendate keskpaiku, kui soomlased ja rootslased avastasid, et Saaremaal on võimalik võileivahinna eest maid ja maju kokku osta, olime hädas, et saarlaste esivanematelt päritud vara müüakse välismaalastele. Ahastavaid ja appihüüdvaid ajaleheartikleid ilmus pea igas väljaandes, tehti ka telesaateid.

Riigikogu võttis vastu seaduse, millega otsustamine, kas lubada välismaalastele maad müüa või mitte, anti omavalitsuste pädevusse. Ei ole teada, kui palju äraütlevaid otsuseid tehti, siiski tundus seda seadusesätet lugedes, et neist tehingutest omavalitsused tegelikult keelduda ei saa, sest millega sa oma otsust põhjendad.

Enne suure kinnisvaramulli lõhkemist välismaalasi meie varad enam ei huvitanud. Hinnad olid tõusnud juba nii kõrgele, et vaid eestlased suutsid neid soetada. Siis äkki kogu äri soikus ja hinnad hakkasid kohutava kiirusega langema.

Ajalugu kordub. Kinnisvarafirmad täheldavad taas soomlaste huvi kasvu, sest hinnad on vahepeal tagasikäigu teinud. Sestap kutsub Oma Saar kõiki välismaalasi, kellel veel vaba raha on – tooge see saarlastest maaomanikele ja ostke endale siin sobivas paigas kinnisvaraobjekt. Kasulik mõlemale poolele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)