Schiller – rõõmude ja lootuste kirjanik

8. novembril tähistas Saaremaa raamatuklubi Kuressaare Linnateatri Sinises saalis geniaalse saksa kirjaniku Friedrich von Schilleri 250. sünniaastapäeva. Üritus oli järjeks selletaolisele tänavu aprillis Kuressaare muusikakoolis.

Muusikakooli õpilased (õpetaja Laine Sepp) esitasid Haydni ja Beethoveni teoseid. Schilleri elust ja loomingust rääkisid raamatuklubi liikmed Anne Grišina, Selma Tulk, Hariessa Saamel, Virve Ernits.

Schilleri luulet luges Lembit Mölder. Schilleri luuletuse “Lootus” (“Hoffnung”) esitas saksa keeles pedagoog Niina Suudla. Enda Naaber oli Schillerile pühendanud luuletuse “Pühendus” (“Widmung”), mille pedagoog Vilve Männa saksa keeles ette luges. Tõlke oli teinud Niina Suudla. Pedagoog Urve Kirss tuletas täissaalile aga meelde, kui tähtsad on elus nii rõõm kui ka headus.

Eestis on ikka Schillerist lugu peetud. 1813. aastal püstitas Virtsu mõisnik C. T. von Helwig Puhtusse oma suvemõisa kirjanikule ausamba. Kirjanik Ain Kaalep on sellest kirjutanud ühes oma luuletuses 50 aastat tagasi.
Saaremaa raamatuklubi tänab Kuressaare Linnateatrit mõistmise ja toeka koostöö eest! Loodame ka edaspidi korraldada kirjandusõhtuid just linnateatris.

Katre Saar

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 105 korda, sh täna 1)