“Tuleviku kompass” aitab valikuid teha (2)

Eeloleval laupäeval Kuressaare kultuurikeskuses toimuv noorte infomess “Tuleviku kompass” tutvustab õppimisvõimalusi nii Eestis kui ka välismaal.

Infomessi raames korraldatakse klubis Diva konverents “Elu kutse”, kus peaesineja on koolitaja ja mentor Aivar Haller. Veel esinevad konverentsil Silver Kesküla, kes töötab Skype’i tiimis, Kuressaare Linnateatri näitlejast turundusjuht Aarne Mägi ja kõikidele saarlastele tuttav Kaie Rõõm-Laanet.

Saare maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna nõunik Inga Teär ütles Oma Saarele, et noorte infomessi korraldamine sai saarel alguse 2003. aastal. “2007. aastal võtsime sellise mõtlemisaja ja messi ei korraldanud ning 2008. aastal tegime noortele edukonverentsi,” rääkis Teär, lisades, et viimase ettevõtmise noortepoolne tagasiside oligi selleks tõukejõuks, miks otsustati uuesti messi kasuks. “Infomessi korraldamisel aitavad seekord OÜ Karjääripõld, Villu Vatsfeldt ja Taavi Tuisk,” ütles Teär, kiites Vatsfeldti sünergiat ja Tuisu uusi ideid.

Tutvustama on end lubanud tulla 16 kutse- ja kõrgkooli, Saare maakonna koolidest on esindatud Kuressaare ametikool ja gümnaasiumid. Esimest korda tutvustatakse messil EL-i haridusprogrammi “Euroopa noored”, õpilasvahetusprogrammi YFU Eesti ja noortele mõeldud infovõrgustiku Eurodesk pakutavaid võimalusi.

Teär toonitas, et messile oodatakse eriti 8.–12. klassi õpilasi, kel ees elukutse valik, kuid tulla võivad ka klassijuhatajad, lapsevanemad ja kõik teised huvilised. Seda enam, et üha rohkem räägitakse elukestvast õppest. “Ka meie konverentsi esinejad on heaks näiteks sellest, kuidas elus minna võib ning et eneseleidmine ei pruugi tulla vaid läbi ühe ameti,” märkis ta.
“Tuleviku kompass” lõpeb järelpeoga Divas, kus noortega rokivad Tanel Padar & The Sun.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 59 korda, sh täna 1)