Kuhu minna

Neljapäev, 19. november

KINO
Divas kl 20 Surrogaadid. Ulmefilm. Viimane seanss. Pilet 50.–

TANTS
Divas DJ K. Lillimägi. Pilet 35.– Südaööni sissepääs tasuta.
Kodulinna lokaalis kl 23 disko. DJ Raaper. Sissepääs tasuta.

Reede, 20. november

KINO
Divas kl 20 Pangarööv. Põnevusdraama. Alla 12 a keelatud. Pilet 50.–

ÜRITUS
Hotelli Meri konverentsikeskuses kl 12 seminar teemal “Maa elu ja Euro liit”. Esinevad Euroopa Parlamendi liikmed Ivari Padar ja Tunne Kelam, Saare maakonna aasta põllumehed Indrek Haamer, Ülar Tänak ja Kaido Kirst, Saaremaa piimatööstuse juht Andi Saagpakk, Saaremaa lihatööstuse esindaja Illimar Poopuu. Juttu juhib raadio Kadi saatejuht Tõnis Kipper. Seminari korraldavad saarlaste päevaleht Oma Saar ja Euroopa Parlamendi infobüroo Eestis.
Kihelkonna rahvamajas kl 19 kadripäevapidu.
Lümanda kultuurimajas 23. sünnipäev: kl 19 avame kunstinäituse “Karala kiviaedade rüpes” (külas on kunstnikud Liia Peedu, Tähti Otstavel, Maie Kupits, Ilme Armuand ja Riina Saar); kl 19.30 peoõhtu üllatustega; tantsumuusikat teeb ansambel Vanker Keilast. Pääse eelmüügist 75 krooni (eelmüügist ostetud pääsmed osalevad õnneloosis) ja samal õhtul kohapeal 100.– Täpsem info tel 53 018 223 või 45 76 331.
Mändjalas hotellis Saaremaa kl 19 Saare maakonna turismiasjaliste pidu “Põrgu värk” koos põrguliste taltsutaja ja toitlustusega. Toimub oksjon. Osavõtutasu 250 kr/ 1 põrguline. Eelregistreerimine kohustuslik sille@saarlane.ee .

TANTS
Divas DJ Peeter Kukk. Pilet 75.–, südaööni 50.–, kl 22 –23 netiflaieriga 35.–
Mönusas Villemis esineb laulev luuletaja Aapo Ilves. Saab kuulda bluusi, rokki ja folki ning veidi soome ja vene artistidelt tõlgitut.
Luciferis Saarepiiga 2009 Luciferi eelvoor. DJ Kristjan Lillimägi. Kandidaatide tutvustus. Pääse 50.–
Kodulinna lokaalis DJ Raaper.
Suure Tõllu puhkekülas Tõllu tantsuõhtu: PS Troika.


Ürituse eelinfo

Kuressaares tuleb lingvistikaülesannete seminar

Sel aastal toetab haridus- ja teadusministeerium juba teist õppeaastat järjest täiendusõppe kursuste korraldamist emakeeleõpetajatele (Tartu ülikoolis). Enamasti viiakse kursusi läbi muidugi Tartus, aga mõned toimuvad ka Tallinnas ja Eesti keele päev lausa erinevates Eestimaa paigus koolides.

Tõeline erand kogu programmis on lingvistikaülesannete seminar, mis aitab õpetajatel õpilasi ette valmistada mh emakeele olümpiaadiks, mis toimub kevadpoolaastal. Selle õppepäeva viib läbi Tartu ülikooli õppejõud Reeli Torn-Leesik, kelle oma juuredki on Saaremaal ja kes on välja andnud ka lingvistikaülesandeid käsitleva raamatu.

Tartu ülikooli lingvistikaülesannete seminar toimub 21. novembril Kuressaares Pargi tn 5A koolitusruumides ja on emakeeleõpetajatele tasuta. Koolitusel pakutakse ka kohvi ja lõunasööki. Koolituse läbinud saavad Tartu ülikooli täienduskoolituse tunnistuse. Huvilistel on veel võimalik registreeruda tel 45 39 839, 52 24 499 või 73 75 804. Infot koolituse kohta leiate http://www.ut.ee/584845 ja kogu koolitusprogrammi kohta http://www.ut.ee/425040 .

Ruth Laidmets

Laupäeval, 21. novembril Valjala rahvamajas kl 16 Kuusalu näitetrupi esituses Jaan Võõrmaa etendus “Mamma”. Lavastaja Vendo Peebo. Pääse 25.– /50.–

Pühapäeval, 22. detsembril Salme kultuurimajas kl 17 multifilm Taevast sajab lihapalle. Pääse 15.–

Pühapäeval, 22. novembril Tagavere koolimajas kl 18 alustab peotantsukursus. Õpetavad tuntud tantsijad Hilja ja Kaarel Kitt. Kokku saadakse klubitöö vormis. Tantsutundide aeg ja sagedus täpsustatakse esimesel kokkusaamisel. Iga kord tantsitakse 2 tundi. Tantsutunnid toimuvad, kui huvilisi on 10–13 paari. Oma osalemisest teata telefonil 50 48 295.

Teisipäeval, 24. novembril Sääre tipus mälestuskivide juures kl 14 meenutatakse 65 a möödumist lahingute lõppemisest Sõrve poolsaarel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 54 korda, sh täna 1)