Orissaare koolis valmis merepraktika õppekoda (8)

Orissaare gümnaasiumi merepraktika õppekoda on valmis, sisustust ootavad õpperuumid mereakadeemialt.

Õppekoda ehitati õpilaskodu keldrisse, kus kunagi oli kooli katlamaja. “Leidsime kasutuseta ruumile hea rakenduse. Enne uue spordihoone valmimist tahtsime ehitada sinna sauna ja kaminaruumi. Paraku ei olnud selleks raha. Nüüd tuli siis selline lahendus,” ütles gümnaasiumi direktor Peeter Hansberg.

Ehitusega alustas Saikla Ehitus juulis. Äsjavalminud praktikakojas on kaks õpperuumi, õpetaja kabinet ja WC-duširuum.
“Mereakadeemias oli laboriks ruum, milles olid töölauad kruustangidega ja hunnik erinevaid otsi (köied, nöörid). Eks meilegi tuuakse mõned töölauad, ehk tööriistugi. Noored meremehed saavad köisi, trosse jätkata (pleissida) ja muid vigureid teha. Üht ruumi tahaks näha ruumina, kus saab loenguid pidada, videoid vaadata, laua taga nokitseda jne,” rääkis Hansberg.

Merepraktika õppekoda läks Orissaare valla pearaamatupidaja Lilja Koppeli sõnul maksma kokku 545 184 krooni, sealhulgas ettevõtluse arendamise sihtasutuse toetus 417 598 krooni, AS-i Saaremaa Laevakompanii kaasfinantseering 79 542 krooni ja valla osalus 48 044 krooni.
Endine Orissaare vallavanem Raimu Aardam ütles, et väga tähelepanuväärne on see, et laevakompanii tuli oma rahaga appi.

“See on esimene projekt, kus oleme saanud põhimõtteliselt eraraha, kus ettevõtja raha on tulnud kohaliku omavalitsuse projektile abiks.”
Peeter Hansberg märkis, et merehariduse populaarsus on aastate jooksul pisut vähenenud, kuid 10–14-inimeselise grupi on nad ikka kokku saanud. Direktori sõnul eelistati tänavusel õppeaastal merendusele piirivalveametniku eriala ja seega on meremeeste grupis 6 õpilast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 61 korda, sh täna 1)