Saaremaa rahvaralli vastu suur huvi

Sihtasutuse Orissaare Spordihoone 28. novembril korraldataval Saaremaa rahvarallil soovib osaleda üle 120 võistluspaari. Lisaks eestlastele plaanivad rally.ee karikasarja viimasel etapil startida lätlased.

Võistlejate suure huvi tõttu otsustasid rahvaralli korraldajad 16. novembril suurendada rajale lubatavate autode arvu saja kahekümnelt saja viiekümnele. Sellist hulka osalejaid ei ole Eestis olnud ühelgi tänavusel rahvarallil.

Lisaks eesti harrastus-sportlaste paremikule tulevad kuu lõpul sõidetaval amatöörrallil neljarattaveoliste autode klassis võitu püüdma riialased Kārlis Goldmanis – Martins Mietins Subaru Imprezal ning Valts Zvaigzne – Ivars Valme Mitsubishi Lanceril. Oma osalemisest on varakult teatanud 4WD klassi ülekaalukad liidrid Rainer Parik – Renee Reinu.
Osavõtjate registreerimine Orissaare lähistel toimuvale rahvarallile lõpeb 23. novembril kell 16. Võistlejate nimekiri avaldatakse 25. novembri südapäeval. Ralli algab laupäeval, 28. novembril kell 11 Orissaarest.

Võistlustrassi üldpikkus ulatub Saaremaa rahvarallil enam kui 150 kilomeetrini, katsekilometraaž on veidi üle paarikümne kilomeetri. Lisakiiruskatseid on Orissaare ja Laimjala valla teedel sõidetaval võistlusel kokku üheksa, neist korduvaid neli. Üks katsetest, mis kulgeb suuremalt jaolt asfaltkattega tänavail, toimub Orissaare alevikus.

Enne alevikus sõidetavat katset lubatakse võistlejaile rehvivahetust, vastav koht on ära näidatud rajalegendis. Võistluse korraldusmeeskonna liige Indrek Haamer tuletab sõitjaile meelde, et naastrehvide kasutamine on eelseisval rallil teede seisukorra tõttu praegu keelatud. “Naastrehve saame võistlusjuhendi bülletääniga ainult siis lubada, kui ilm külmaks läheb. Praegu seda ette näha ei ole,” ütles Haamer.

Rallipublik saab võistluse kavast ülevaate internetis rally.ee autospordiajakirjast ning võistluspäeval ilmuvast Saare maakonna ajalehest Oma Saar. Suure tõenäosusega õnnestub autospordihuvilistel näha rallilt 28. novembri päeval täiendavalt otsepilti, seda nii internetis kui ka võistluskeskuses.
Pärast ralli lõppu autasustatakse võitjaid Orissaare spordihoones. Samas saavad oma karikad kätte kolm rahvaspordisarja hooaja parimat sportlast.
Võistluse info internetis: saaremaa.rahva.rally.ee .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)