Margus Vaher üllitab omaloomingulise plaadi

Saarlasest laulja Margus Vaher on jõudnud oma teise helikandja väljaandmiseni. Kui esimesel plaadil esitas Vaher Urmas Alenderi loomingut, siis nüüd on tegu vaid tema enda loomingut tutvustava plaadiga.

“Meie lood on emakeelsed ja loodud südamest südamesse. Albumilt leiab kaksteist laulu, igaühel on jutustada oma lugu ja kõigisse olen pannud tükikese iseendast. Tahame kuulajat kõnetada lihtsalt. Ausalt. Loodame, et seda on ka plaadilt kuulda,” ütles Vaher Oma Saarele.

Millest laulud räägivad?
Kui muusika oleme loonud ise, siis tekstidest kõlavad plaadil lisaks meie omadele näiteks Doris Kareva, Ernst Enno ja Betti Alveri luuleread. Nende luuletajate tekstides on omamoodi lummus, mille meie oleme pannud helikeelde. Kuna luule, niisamuti kui muusika, kõnetab iga kuulajat alati omamoodi, siis jätame heameelega kuulaja enda avastada selle, millest räägime oma muusikas meie.

Musitseerid koos ansambliga Kesköö. Mis kooslusega on tegu?
Ansambel Kesköö sai alguse 2006. aastal ja selle koosseisu kuulub lisaks minule viis andekat muusikut. Musitseerime koos, sest armastame muusikat, mida me koos loome. Meie jaoks on oluline viia kuulaja oma muusikaga hetkeks kaasa ja teha talle üks pikk pai.

Kas uuele albumile loodad samasugust edu kui eelmisele?
Eelmisel albumil läks tõepoolest väga hästi ning selle eest ütlen kõigile kuulajatele veel kord suur aitäh! Olen alati teinud muusikat südamega ja loodan, et ka uus album kõnetab kuulajat samamoodi kui eelmine. Olen lähtunud põhimõttest, et kui teha, siis sisukalt – nii et mõte oleks sees!

Kas kodusaarele ka plaati esitlema jõuad?
Esitluskontsertide kuupäevad pole veel päris paigas, aga kindlasti tahan uue plaadi lugusid esitada ka kodusaarel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 50 korda, sh täna 1)