Piima kokkuostuhind langes aastaga neljandiku

Piima kokkuostuhind langes aastaga neljandiku

Foto: Peeter Kukk

Statistikaameti andmetel oli piima kokkuostuhind oktoobris 3250 krooni tonni eest, mida on võrreldes 2008. aasta sama kuuga 25,3 protsenti vähem.

Võrreldes septembriga suurenes piima kokkuostuhind ligi viis protsenti, teatas BNS.
Piimatööstused ostsid oktoobris tootjatelt kokku 46 700 tonni piima, mis on võrreldes tänavu septembriga 3,3 protsenti vähem. Mullu oktoobriga võrreldes oli maht ligi viis protsenti väiksem.

Kokku ostsid piimatööstused oktoobris 27 100 tonni eliit-sordi, 18 700 tonni kõrgema sordi ja 800 tonni esimese sordi piima. Piima keskmine rasvasisaldus oli oktoobris 4,1 ja valgusisaldus 3,3 protsenti.
Liha kokkuostuturul vähenes oktoobris võrreldes mullusega enim sealiha hind, sealiha odavnes aastases võrdluses enim ka septembris. Sealiha kokkuostuhind langes 3,07 krooni võrra 24,61 kroonini kilo kohta. Veiseliha kokkuostuhind langes oktoobris aastaga 26 sendi võrra – 26 kroonini. Lamba- ja kitseliha kokkuostuhind oli oktoobris 36,73 krooni kilo kohta, mis on võrreldes mullu sama ajaga 3,14 krooni enam.

Sealiha kokkuostuhind vähenes oktoobris võrreldes septembriga 85 sendi võrra ja veiseliha kokkuostuhind tõusis kuises võrdluses 21 sendi võrra. Lamba- ja kitseliha kokkuostuhind oli oktoobris võrreldes septembriga 66 sendi võrra kallim.
Kokku ostsid tootjad oktoobris 27 300 siga, 4300 veist ning 300 lammast ja kitse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)