Osama bin Ladeni poeg: miks ma ei läinud isa jälgedes

Osama bin Ladeni poeg: miks ma ei läinud isa jälgedes

KOOS ELUKAASLASEGA: Omar bin Laden on omaks võtnud selle, mille vastu tema isa nii väga võitleb – lääneliku elustiili.
Foto: Internet

Maailma esiterroristi neljas poeg Omar bin Laden väidab, et ta on tehtud teisest puust. Isaga katkestas Omar suhted juba 2001. aastal. Briti nädalakirjale New Statesman antud intervjuus väidab ta, et loobus isa ettepanekust võtta kätte relv ja asuda võitlusse islami vaenlaste ja uskmatute vastu.

Rääkides oma tulevikuplaanidest, ütles Omar: “Ma ei usu, et minust oleks saanud hea poliitik – olen harjunud kõikjal vaid tõtt rääkima, isegi siis, kui tõde pole minu huvides. Samas aga sooviksin ma midagi teha kogu maailma hüvanguks. Arvan, et mingi ametikoht ÜRO-s sobiks mulle väga hästi.”

Hiljuti avaldas Omar bin Laden koos oma ema Najwa Ghanem bin Ladeniga ja mitme bestselleri autori Jean Sassoniga raamatu Growing Up Bin Laden (“Bin Ladeni kasvatatud”). Raamatust ilmneb, et pojal on isa suhtes väga vastuolulised tunded. Ta kirjutab: “Kuigi ma ei saa oma südant käskida ja isa armastamisest loobuda, ei kiida ma siiski tema käitumist heaks.”

“Jäädes Osama bin Ladeni pojaks, tunnen ma siirast kahetsust koledate tegude ja purustatud elude pärast, mure ja kannatuse pärast, mida mu isa on paljudele põhjustanud,” tunnistab Omar bin Laden.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)