Tööpuudus sunnib soomlasest muusikut kodumaale naasma

Tööpuudus sunnib soomlasest muusikut kodumaale naasma

Foto: Ivika Laanet

Soomest Pirkkalast pärit praegu Orissaares elav soome multiinstrumentalist Jarmo Moilanen, kes juhendas nii Tornimäe, Valjala kui ka Muhu laste trummiringi, kolib tagasi Soome.

“Nii ruttu, kui võimalik, kolin ära. Mul on ka töökoht alates 1. jaanuarist Soomes muusikakoolis olemas,” ütles Jarmo Moilanen (fotol). Trummiõpetaja on otsustanud kodumaale tagasi kolida, kuna tal pole siin püsivat töökohta. “Masu mõjutab. Pole midagi parata, tuleb otsast alata,” rääkis ta, nentides, et Saaremaal oldud aeg oli siiski väga vajalik.

Moilaneni sõnutsi meeldis talle siin töötada ning Saaremaal oldud kahest ja poolest aastast kahel esimesel jätkus piisavalt töökohti ja esinemisi. Viimasel ajal aga, näiteks juba sel suvel, ei ole tööd enam pakutud.
Sügisest on Moilanenil juhendada jäänud ainult Valjala trummiring. “Tornimäe koondas juba eelmisel kevadel ja Muhus ei ole enam mitte midagi. Rahad ja närvid on viimasel ajal nii läbi olnud,” ütles mees.

Oma Alaska malamuudi tõugu koerad plaanib Moilanen Soome kaasa võtta. “Keegi ei taha majanduslanguse ajal koeri osta ja karvavahetus on neil ka,” lausus ta.
Moilanen juhtis muusikaringi, kus sai tutvuda erinevate löökriistade, rahvuslike rütmipillide, süntesaatori, vibrafoni ja kitarriga. Enne Saaremaale tulekut oli ta muusikapedagoogina töötanud mitmel pool Soomes ja ka Nepalis ning pannud kokku erinevaid ansambleid.
Jarmo Moilaneni eestvedamisel osalesid Valjala ja Tornimäe trummiringi lapsed näiteks ka Kanal 2 “Talendijahi” saates.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 70 korda, sh täna 1)