Peksuohvri prügikasti toppinud mehi ähvardab vanglakaristus (6)

Eile seisis Kuressaares kohtu ees kolm meest, kes tänavu suvel peksid jõhkralt läbi 1976. aastal sündinud mehe ja toppisid ta seejärel Kuressaare turul prügikasti.

12. juuli öösel sekkusid nüüdsed kohtualused Renold (30) ja Hans (34) Kodulinna lokaali ees isikliku põhjuseta kolme mehe sõnavahetusse ja otsustasid seejärel ühele neist õpetust anda.

Nad haarasid mehel kaelast, talutasid turuplatsile ja hakkasid seal teda peksma. Lahti rabeleda ja põgeneda pekstaval ei õnnestunud, löögid tabasid teda nii pähe kui ka keha piirkonda ning mees kukkus.
Maaslamajat peksti edasi ning peksjatega ühines ka Erki (20), kes avas seejärel kõrval asuva prügikasti kaane. Sinna visati kannatanu tagi ja seejärel ka mees ise. Renold võttis peksuohvri taskust 1100 krooni, Hans ja Renold sulgesid kaane.

Prügikastis toibunud kannatanu sai küll kaane lahti, kuid teda löödi uuesti jalaga näkku ning ta vajus uuesti kasti põhja. Peksmist pealt näinud mees palus korduvalt peksjatel järele jätta, kuid sai Erkilt rusikalöögi näkku ja põgenes.
Renold ja Hans ajasid teda taga, kuid ei saanud kätte ning põgenik kutsus politsei. Politsei pidas mehed kinni ja toimetas kainenema. Prügikasti visatud mehel tuvastati haiglas mitmeid vigastusi, muuhulgas peaajupõrutus. Tema ravi kestab tänaseni.

Kõik kohtualused tunnistasid end eile kuriteos süüdi. Nad kahetsesid oma tegu ja soovisid kannatanute ees vabandada.
Varem jõhkra röövi eest kaheksaks aastaks vangi mõistetud ja sealt mullu tingimisi vabanenud Renold on 12. juulist alates vahi all. Prokurör küsis talle eile kahe aasta pikkust vangistust, millele lisanduks varasem karistus. Kokku tuleks tal trellide taga veeta neli ja pool aastat.

Varem kriminaalkorras karistatud ja peksmise ajal eelmisest karistusest tingimisi vabastatud Erkile küsis prokurör aasta pikkuse vangistuse, millele samuti lisanduks varem mõistetud karistus.
Varem karistamata Hansule küsis prokurör aastase vangistuse, kuid palus kohtul selle mõista tingimisi 18-kuulise katseajaga. Kohtualuste kaitsjad palusid meestele kergemaid karistusi ja kohtunikul kaaluda võimalust mehed vabadusse jätta.

“Ka päikesel on plekid,” ütles Erki kaitsja kohtus, paludes kaitsealust reaalselt vangi mitte mõista, viidates mehe noorusele ja selles eas tehtud vigadele. Kaitsja on kindel, et tänu kindlale tööle ja vastloodud perekonnale on Erkil vabadusse jäädes võimalik kannatanule tekitatud kahju hüvitades kasulikum olla. Kohtunik langetab oma otsuse 4. detsembril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)