Nael: Valitsus jäi poolikuks kihlveo tõttu (15)

Veidral kombel poolikuna ametisse nimetatud Kuressaare linnavalitsuse moodustamise taga on kihlvedu, selgus Naelale südant puistamas käinud allikate jutust.

Nimelt on Kuressaare meisterbürger Tiidu Survet pärast edukat peldikukihlvedu tabanud kihk. See väljendub pidevas kihlavedamises kõikvõimalike asjade peale ja üle.

“Ta käib nagu kurjast vaimust vaevatu mööda maja ja lunib kõigiga kihlvedu,” rääkis üks allikas Naelale. “Nagu väike laps kommipoes.”
Kihlavedamine ei toimu mitte enam suurte, peldikutaoliste asjade üle, vaid ka näiteks selle üle, kas abilinnapea teeb trepist kolmandale korrusele minnes 134 sammu või 137 sammu.

“Inimesed lausa väldivad teda juba,” pajatas järgmine allikas. “Ja mitte ainult talle alluvad ametnikud, vaid lausa linnakodanikud tänavalt.”
“Ta käib ja pakub neile kihlvedusid ükskõik mille peale. Tal on juba totaalne sõltuvus,” kirjeldati Naelale olukorda. Asi on läinud isegi nii kaugele, et kui inimesed ütlevad, et neil ei ole raha või esemeid, mille peale kihla vedada, siis Surve annab ise neile asju.

Näiteks vedas ta viimati kihla selle peale, et kas ülelendav hakk pasandab talle pähe või mitte. Kuna Kohalikul Mehel ei olnud raha, et kihla vedada, andis Surve talle Hiinast toodud hieroglüüfidega kuldkella. “Võta see ja veame selle peale kihla,” ütles ta lahkelt naeratades. “Teeme nii, et sina ütled, et pasandab, ja mina ütlen, et ei pasanda.” Jahmunud Kohalik Mees ei osanud teha muud kui lihtsalt ammulisui vaadata. Ülelennanud hakk otsustas siiski mitte pasandada. “Aitäh, anna nüüd mulle kell tagasi,” lahendas Surve ka võiduprobleemi.

Meisterbürgeri seni suurim kihlvedu oli auliku raekogu esimehe Keerubiga. Nimelt väitis Surve, et ta jätab valitsuse täies koosseisus kinnitamata. Keerub väitis omakorda, et ei jäta, kuna see pole eetiline ega konstruktiivne. Siiski suutis Surve meisterbürgeri ametisauast väljunud välgunoolega ja igale hambavalgendaja kasutajale au tegeva naeratusega raekogu volinikke pimestada ning oma tahtmise läbi suruda. “Oma pükse hakkad sa sööma siis järgmises volikogus,” hõikas Surve Keerubile, kergitades sellega katet kihlveo võidupanuselt.

Viimaste signaalide kohaselt on Surve tahtnud kihla vedada juba bürgermeistri ametiketi, talle valimistel antud häältehunniku ja linnale kuuluvate Saaremaa Golfi aktsiate peale.
Mida taolise bürgermeistriga teha, sellele otsis Naela toimetus vastust kõikide haiguste ravitsejalt, sipelgauurijalt ja illusionistilt professor Kosmoselt.

“Meisterbürgeri näol on tegemist väga raske haiguse küüsi langenud inimesega. Kihlveosõltuvus on palju kordi hullem kui alkoholi- või narkootikumisõltuvus,” oli Kosmose esimene kommentaar. Tema sõnul on Kuressaares olemas taoliste haiguste ravi jaoks väga hea koht. “Doktor Korneeliuse tervisetubades saab ta kindlasti oma haigusest lahti. Metamorfoos on garanteeritud,” oli Kosmos kindel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 50 korda, sh täna 1)