Osilia meelitas mehed kööki

Osilia meelitas mehed kööki

SUPERASI! “Panin ennast kursusele kirja, hing natuke värises ka, et mis nüüd saab. Aga välja tuli superasi!” kõlas tagasiside ühelt kursuslaselt.
Foto: Erakogu

“Eesti mees kokkab” on kursus, mille on saare meeste jaoks välja mõelnud koolituskeskus Osilia. Meeste huvi kursuse vastu on üllatavalt suur, pruukis vaid kokakursust üks kord Oma Saares reklaamida ja see täitus päevapealt.

Kokakursus toimub Kuressaare Linnateatri kohvikus Remark, juhendajaks kohviku perenaine Leena Mölder.
Esimese kokkusaamise teema oli “Vürtsikas Vene köök” ja kõik 13 kuldses keskeas härrasmeest olid vahvasti ametis seljanka keetmisega ja valmistasid oma kätega pelmeene. Nagu kokakursustel ikka, toimus lõpuks vaaritatud toitude maitsmine ühise söömalaua taga.

Leena Mölderi sõnul oli temal väga põnev, sest mitte kunagi varem pole tal köögis olnud juhendada nii mehist ja asjalikku seltskonda. “Väga vahvad mehed olid,” kirjeldas Leena. “Nad klappisid omavahel väga hästi, neil oli omavahel nii palju juttu.”
Järgmisel korral, 8. detsembril, tehakse jõulutoite. Edaspidi on kavas tutvuda vahemereäärsete maitsetega, tehakse kalatoite ning kursus lõpeb mais ühe suure grillikoolitusega.

Osilia projektijuhi Margit Düüna sõnul mõtlesid nad selle koolituse välja seetõttu, et mehed on üks sihtgrupp, kes väga vähe koolitustel käib (meeste osalus koolitustel on alla 5%).
Kuna Osilia osaleb ühe koostööpartnerina Turu ülikooli projektis LEMON (Learning Communities of Modern Liberal Adult Education 2009–2011), siis võimaldas see meestele kursuse korraldada täiesti tasuta.
Düüna sõnul on meeste antud hinnang kokakursusele väga positiivne.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)