Saaremaa saab oma kriisikomisjoni

Eile koos olnud Lääne-Eesti regionaalne kriisikomisjon otsustas moodustada kaks territoriaalset kriisikomisjoni – ühe Saaremaal ja teise Hiiumaal.

Priit Laos Lääne-Eesti päästekeskusest ütles Oma Saarele, et teistes maakondades eraldi territoriaalset kriisikomisjoni praegu plaanis luua ei ole, kuid kuna saared on muust Eestist merega eraldatud ja peavad kriisi korral ehk kauem ise toime tulema, siis otsustatigi Saare- ja Hiiumaal kriisikomisjonid luua.

“Komisjone hakkavad juhtima maavanemad, kes peavad komisjoni kokku panema 10. veebruariks,” rääkis Laos, kelle sõnul on kõige olulisem korraldada võimalikult paremini elanikkonna kaitset hädaolukordade korral ning pakkuda tõhusat abi ja koostööd asutustele, kes hakkavad hädaolukorraga tegelema. Laasi sõnul ei hakka komisjonid kriisiolukordi ega sündmusi lahendama, vaid neil on nõukoja staatus.

“Tegemist on institutsiooniga, kes leiab üles probleemid ja pakub välja lahendused, samuti koordineerib asutustevahelist koostööd kriisireguleerimise vallas,” sõnas Laas, lisades, et maakondlik kriisikomisjon peaks saama omavalitsustelt teada nende probleemid ja korraldama neile vastuseid.
Priit Laas kinnitas, et kõikide omavalitsuste juures peab, lähtudes seadusest, olema kriisikomisjon.

“Seda, kui palju neid tegelikkuses on, ma öelda ei saa, sest ma ei tea,” tunnistas ta. “Uue seaduse järgi peab kohaliku omavalitsuse kriisikomisjoni koosseis ja põhimäärus kooskõlastamisele tulema päästekeskusse, kuid praegu ei ole neist veel ühtegi laekunud,” sõnas Laas.

Selleks, et nii kohalike omavalitsuste juhid kui ka elutähtsate teenuste pakkujad (näiteks kütte- ja veefirmad) saaksid aimu kriisireguleerimisest, korraldavad maavalitsus ja päästekeskus 14. detsembril Saaremaal kriisireguleerimisalase konverentsi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)