Hotelli juures vedeles granaat (1)

Hotelli juures vedeles granaat

POMM! Pangaautomaadi ümber tõmbasid politseinikud turvalindi ning päästeametnikud viisid granaadi minema.
Foto: Raul Vinni

Eile päeval kella 12 ajal leiti Kuressaares spaahotelli Meri juurest käsigranaat, mille keegi oli sokutanud seal asuva Swedbanki sularahaautomaadi peale.

“Inimene hakkas sularahaautomaadi juurde astuma ja märkas selle klaviatuuri kõrval kahtlast eset,” rääkis Oma Saarele samas majas asuva Liviko kaupluse müüja, lisades, et ehmunud inimene tuli sellest kohe ka kauplust teavitama.

Natukese aja pärast tormas kahtlasest esemest rääkima juba teine automaadist raha võtnud inimene.
Poemüüja helistas häirekeskusse ning sündmuskohale kutsuti päästjad ja politsei, kes ala politseilindiga ümber piirasid. Muide, päästjate kohale jõudes oli granaaditaoline ese tõstetud hoopis kõrval asuva tuletõrjetrepi peale.

“Ei kujuta ette, kes see võis olla, kes selle sinna tõstis,” imestas müüja, kes ise oli leitud granaadist väga ehmunud, sest pealtnäha oli tegu tõeliselt ohtliku lõhkekehaga, mitte mõne kahtlase koti või kastiga.
“Esialgsel hinnangul arvan, et tegemist on Saksa käsigranaadiga,” ütles Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe, lisades, et ohtliku eseme teevad kahjutuks demineerijad. Eile ei olnud päästeameti demineerijatel võimalik Saaremaale sõita, kuna nad viibisid parajasti naabersaarel Hiiumaal.

“Homme tulevad ja teevad kahjutuks,” kinnitas Lindmäe, kelle sõnul tundus trepile jäetud granaat igati töökorras olevat. “Aeg ei ole seda kahjustanud,” märkis ta.
Swedbanki sularahaautomaadist võeti eile ka turvakaamera salvestised, et teha kindlaks isik, kes ohtliku lõhkekeha rahaautomaadile asetas.
“Keegi tahtis nalja teha, aga see ei olnud naljakas,” ütles granaadist vaid paar meetrit eemal töötanud inimene.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)