Kuhu minna

Reede, 4. detsember

KINO
Divas kl 19.35 Probleemid paradiisis. Komöödia. Pilet 50.–

ÜRITUS
Kuressaare Linnateatris kl 18 10 aastat Kuressaare Linnateatri maja taasavamisest. Etendus “Vares”. Pilet 175.–
Hellamaa külakeskuses kl 14 pidu ansambliga Rahamassin.
Kuressaare kultuurikeskuses kl 19 tantsurühma Pihlakas 10. aastapäeva kontsert.
Lümanda kultuurimajas kl 19 Lümanda valla mälumängu II voor.

NÄITUS
Kuressaare kultuurikeskuse I korrusel kl 15 Tartu põllumajandusmuuseumi näituse Leib on talu peremees avamine. Põllumajandusmuuseumi väljapanek kajastab Eesti maaviljeluse ja rukkikasvatuse ajalugu, rukkileivaga seotud tavasid, uskumusi ja traditsioone. Avamisel räägitakse leiva ajaloost ja rukkileiva tervislikkusest ning küpsetatakse ja maitstakse leiba, mängitakse põrandamängu “Kuidas valmib leib”. Näituse koostaja on Mare Viiralt, kunstnik Maarika Tang. Näitus jääb avatuks 17. jaanuarini.

TANTS
Divas DJ Peeter Kukk.
Mönusas Villemis pubi Bingo.
Luciferis DJ Andres Laht.
Kodulinna lokaalis disko.
Club Privilege’is DJ Kallaste.
Georg Ots Spa hotelli Lounge baaris kl 20 bänd The Penrose. Üritus on tasuta.

Laupäev, 5. detsember

ÜRITUS
Veski trahteris kl 13 kohtumine Maire Suitsuga ja suur raamatulaat. Ootame kõiki raamatusõpru. Esitleme ka tuntud telekoka ja paljude hinnatud kokaraamatute autori Maire Suitsu uusi kokaraamatuid. Kõik huvilised on oodatud! Maire Suitsu vastab küsimustele ja jagab soovijaile autogramme. Müügil on ka Maire Suitsu uued kokaraamatud, sh detsembri alguses ilmuv “Suur kartuliraamat”. Kl 13–16 kestab ka kirjastuse Varrak teiste populaarsete raamatute soodusmüük.
Laimjala rahvamajas kl 15 SASKU 2009 MV viimane, 12. etapp. Samas võistluste pidulik lõpetamine.
Lümanda kultuurimajas kl 11 jõululaat. Laadale on oodatud käsitöö, omavalmistatud hoidised, küpsetised, aiasaadused jms. Kõik see, mis on pakkunud rõõmu tegijale, pakub kindlasti huvi ka laada külastajale. Toimub õnneloos ja laadamelule aitab kaasa lõõtsamees Ain Hannus. Täpsem info ja registreerimine tel 53 018 223 või 45 76 331.
Kuressaare linnuses kl 14 Kuressaare muusikakooli vanamuusikaansambli Rondo 14. sünnipäev.
Kuressaare Laurentiuse kirikus kl 15 advendikontsert: Pühalepa Laurentiuse koguduse naiskoor Anna ja Kärla Maarja-Magdaleena koguduse naiskoor.
Kitsa tänava noortekeskuses kl 11–14 kirbuturg. Müüjate reg tel 56 654 678.

TANTS
Divas DJ Kikko J (Milano, Frizzy Sounds).
Mönusas Villemis Seelikukütid.
Kodulinna lokaalis disko.
Club Privilege’is 35+ ehk Vanad ja Kobedad. Anne Veski.

SPORT
Kuressaare spordikeskuses kl 18 maakonna 2009. a karikavõistlused võrkpallis: Kaarma vs. SK Muhu/Kehte. Kl 20 Eesti II liiga korvpall: Kuressaare SK Vesse vs. Nõmme RIM.


Ürituse eelinfo

Hingedeaja muusika Laurentiuse kirikus

Jõulukuul saab teoks Saaremaa Neidudekoori, Saaremaa Poistekoori, Kuressaare muusikakooli ja KG huvikooli Inspira ühisprojekt – Kuressaare Laurentiuse kirikus esitatakse kaks Piret Ripsi kooriteost: Missa Brevis (dir Anne Kann) ja kantaat ”Hingedemaa kellad” (dir Laine Lehto).

Saateansambli moodustavad Kuressaare muusikakooli keelpilliõpetajad ja KG huvikooli Inspira muusikaõpetajad. Kuna Saaremaal kohapeal tšellist puudub, liitub saategrupiga tšellokvarteti C-JAM liige Andreas Lend.
Koorid on teoseid õppinud ja viimistlenud kahes laululaagris – Kärlal ja Orissaares. Kokkulaulmine saateansambli ja solistidega toimub viimases laululaagris Kuressaares ning kulmineerub kontserdiga Laurentiuse kirikus 12. detsembril, laupäeva pärastlõunal.

Laine Lehto
dirigent ja muusikaõpetaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)