Maavalitsus lahkub Euromajast

Saare maavalitsus lahkub mittetulundusühingust Eurohouse, mis oli aastakümne vältel Saaremaa rahvusvahelise suhtluse mootoriks.

Maavalitsus leiab, et jätkamine MTÜ liikmena pole enam otstarbekas, sest aastatega on rahvusvahelisel tasandil tekkinud otsesidemed erinevate institutsioonide vahel ning omavalitsused on omandanud rahvusvahelise koostöö ja projektitöö kogemuse.

Vähetähtis pole ka asjaolu, et riigieelarvest maavalitsust järgmisel aastal 50 000-kroonise liikmemaksu tasumisel enam ei toetata. Regionaalne partnerluskeskus Euromaja asutati Saaremaal 1995. aastal ja sellest sai Läänemere regioonis tegutsevate rahvusvaheliste ametkondade Lääne-Eesti poolne partner. Aastal 1998 moodustati Euromaja baasil MTÜ Eurohouse.

Saaremaad, Hiiumaad, Läänemaad ja Rootsist Norr-täljet ühendanud Eurohouse algatas ja koordineeris ühisprojekte ning kaasas neisse erinevaid finantseerijaid ja partnereid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)