Prügivedu kallineb 8 protsenti (7)

Prügivedu kallineb 8 protsenti

 

Kuressaare linnavalitsus soostus OÜ Prügimees taotlusega tõsta uuest aastast prügiveo hindu.

Linnavalitsuse teatel tõusevad seoses Kudjape jäätmejaama vastuvõtutasude muutusega Kuressaares prügiveohinnad segaolme-, biolagunevate ja suurjäätmete osas nii regulaar- kui ka tellimisveol keskmiselt umbes 8 protsenti.

Abilinnapea Kalle Koov ütles, et hinnatõus jääb varem kardetust siiski väiksemaks, sest Kuressaare elanikud on aktiivselt oma segaolmejäätmeid sorteerinud ja tunduvalt on tõusnud taaskasutatavate segapakendite ning papp- ja paberpakendite osakaal.
Tema sõnutsi tuleval aastal Kudjape jäätmekeskuses jäätmete vastuvõtu hinna tõusu ette ei nähta ehk prügivedu 2010. aastal täiendavalt kallineda ei tohiks.

1. jaanuarist 2010 kujuneb Kudjape jäätmejaamas segaolmejäätmete ja suurjäätmete vastuvõtuhinnaks 1450 krooni tonni eest, millele lisandub käibemaks.
Koov ütles Oma Saarele, et uute kehtestatud tariifide kohaselt läheb prügikonteineri tühjendamine nii segaolmejäätmete kui ka biolagunevate jäätmete puhul prügi tekitajale ühepalju maksma, kuid linnavalitsuse soov on seda tulevikus kindlasti muuta.

“Ühtne hind sorteeritud ja segaolmejäätmetele ei ole jätkusuutlik, ei kutsu inimesi oma prügi täiendavalt sorteerima,” sõnas Koov.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 60 korda, sh täna 1)