E-PRIA-l on Saaremaal ligi 400 kasutajat

Saare maakonnas kasutab e-PRIA teenust 375 klienti, mis on laias laastus kolmandik PRIA teenust kasutavate Saaremaa klientide arvust.

“Saaremaa on e-PRIA kasutajate arvu poolest heal järjel keskmine,” ütles PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik.
Palju kasu on e-PRIA võimalustest loomakasvatajatel, kel võrreldes näiteks pindalatoetuse taotlejatega on ametitega palju enam asjaajamist ja erinevate andmete edastamist. Samas on e-PRIA kasutajate hulgas ka ettevõtjaid, kes taotlevad investeeringutoetust, ja kalureid.

E-PRIA kasutajad võivad e-PRIA abil näha kõiki nendega seotud finantstoiminguid ja saada teada toetuse laekumise täpse kuupäeva.
E-PRIA kasutajatele näeb amet ette ka eeliseid. Näiteks põllukultuuride kasvatamise toetuse said novembri lõpus esimesena kätte just need tootjad, kes olid esitanud taotluse e-PRIA vahendusel. Sama joont tahab PRIA jätkata tulevikus teiste otsetoetuste puhul, uskudes, et see toob e-PRIAle rohkelt uusi kasutajaid.

Juba 2010. aastast lisandub maaelu arengukava meetmete hulka meede 3.2.2 (Eesti lairiba internetivõrgu katvuse tõstmine), mille kaudu annab põllumajandusministeerium olulise panuse maapiirkondades lairiba-internetivõrgu rajamiseks. Sellega luuakse paremad tingimused ka e-PRIA kasutuselevõtuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)