Ellen Teemus viib talvelood põnevatesse kohtadesse

Ellen Teemus viib talvelood põnevatesse kohtadesse

TIMBU-LIMBU TALVELUGU: Pimpelsangi rollis Risto Paiste Kuressaare gümnaasiumist ja Timbu-Limbu rollis Marta Neeme Kuressaare ametikoolist.
Foto: Peeter Kukk

Saaremaa rahvateatri laste- ja noortestuudio etendab lavastaja Ellen Teemuse eestvedamisel Suure Tõllu puhkekülas ja Veski trahteris talvelavastusi “Timbu-Limbu talvelugu” ja “Tere, tere! Head uut aastat!”.

“Kuressaare kultuurinõunik Heli Jalakas pakkus variandi, et teeksime lastele talveetenduse nimelt Veski trahteris. Tema tõi ka raamatu, mille põhjal mina panin kokku sellise “õppematerjali” ehk kuidas näitleja saab kasutada erinevaid mängukohti,” rääkis Ellen Teemus lavastuste sünniloost. Ta lisas, et Kalju Kangur on kirjutanud lasteraamatu “Timbu-Limbu õukond ja lumemöldrid” ning nemad said sellest lavastuse “Timbu-Limbu talvelugu”.

Teine lavatükk “Tere, tere! Head uut aastat!” on nukunäitleja Helle Laasi kirjutatud ning lavastus sündis Teemuse sõnul tegelikult sedasi, et Suure Tõllu puhkeküla pakkus võimalust nende saalis talvelavastust mängida. “Igast heast pakkumisest tuleb kinni haarata ja nii me tegimegi. Ning kõige selle tulemusena ongi kaks lavastust, mida enne jõule mängime,” sõnas Ellen Teemus.

Etendustega alustatakse 13. detsembril ja 7. jaanuaril on Suure Tõllu puhkeküla valmis veel ühe etenduse valmis vastu võtma.

“Mõlemad lavastused on mõeldud rohkem lasteaia vanematele rühmadele ja kooli nooremate klasside õpilastele, aga üldiselt ei ole mingeid vanusepiire,” ütles lavastaja. Näitlejate kostüümide kujundamisel ja õmblemisel on kaasa aidanud Laivi Koppel ja dekoratsioonide eest hoolitseb Ahto Matt Kuressaare Linnateatrist.

19. detsembril mängivad stuudiolased “Tere, tere! Head uut aastat!” etendust puuetega lastele Kuressaare Linnateatris.

Rahvateatri laste- ja noortestuudios osaleb sel hooajal 14 noort, põhiliselt Kuressaare gümnaasiumi ja Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilased vanuses 14–19. Stuudio on tegutsenud vahelduva eduga 1997. aastast. Traditsioonilised eesmärgid on olnud osalemine Kuressaare miniteatripäevadel ja tingimata ühe talvelavastuse väljatoomine. Stuudio seni viimane lavastus oli Miina Hindi jutustuse “Madonna ehk Mäng figuuridega” ainetel põhinev “Mäng”. 2010. aasta kevadel toimuvatele miniteatripäevadele on noored juba registreerunud, aga lavastuse panevad nad seekord kokku ise.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 127 korda, sh täna 1)