Karja pagariäri saab jõuluks uue ilme (10)

Karja pagariäri saab jõuluks uue ilme

KATUS JA FASSAAD UUEKS: Alltöövõtjana objektil tegutsenud EBC Ehituse tööjärg oli eelmisel nädalal just niikaugel.
Foto: Aare Laine

Karja pagariäri tootmishoone augustis alanud remondiga loodavad ehitusmehed jõuludeks ühele poole saada. Enam kui saja-aastane Karja mõisakompleksi kuulunud kunagine ait sai uue katuse ja fassaadi.

“Tootmise osa puudutab remont niipalju, et saame suurema toorainelao. Remondi võtsime ette seetõttu, et nüüdsest kuulub kogu hoone meie ettevõttele. Varem olime peremehed vaid 2/3 majast. Seoses sellega tegime katuse ühtlaseks. Terve maja katame fassaadiplaatidega. See on üpris mahukas töö. Vanad krohvitud seinad ei olnud ilusad,” rääkis Karja pagariäri juhataja Aivo Kanemägi.

Lähenevad jõulud teevad Karja pagariäris kogu tootmise natuke pingelisemaks. Kanemägi sõnul läheb ettevõttel stabiilselt. Novembri keskpaigas lisandusid toodete sortimenti mõned juba traditsioonilised jõulutooted.

8. mail 1993 alustanud Karja pagariäri on 16 tegevusaasta jooksul tootmist tublisti laiendanud.

Rikkalikust sortimendist on vahest rohkem tuntust kogunud Karja rosinaleib ja rukkileib, Saarlase leib, Saarepiiga sai, Tervisesepik, Pidusai, kringlid, stritslid ja paljud teised tooted.

Karja pagariäris kasutatakse rukkileibade valmistamiseks naturaalset juuretist. Tootmises on 70 nimetust leiba-saia. Ettevõte annab tööd neljakümnele inimesele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 82 korda, sh täna 1)