Kihelkonnal luuakse külakoor

Neljapäeval said Kihelkonna rahvamajas esimest korda kokku lauluhuvilised, kes tahavad luua külakoori. Üleskutse peale, et kõik huvilised, sõltumata vanusest, on oodatud, kogunes rahvamajja 18 inimest.

“Ei oska nüüd kohe pärast esimest kokkusaamist arvata, kuidas keegi ennast tundis või palju neist jätkamas on või kui paljud tundsid, et hääl ei ole enam vormis,” ütles külakoori loomise initsiaator Imbi Kolk. “Mehi oli vähe, aga nemad tahavad ilmselt sellist individuaalset lähenemist rohkem. Naisi oli palju ja mulle oli meeldiv üllatus, et oli ka eakamaid inimesi, kes tavaliselt on hästi enesekriitilised ega söanda kodust välja tulla. Kuid seda ma praegu veel öelda ei oska, millise mulje nad said ja kas tulevad ka edaspidi,” rääkis Kolk, märkides, et koorist kui sellisest on veel vara rääkida.
Tema sõnul on külakoori loomise idee juba ammu õhus olnud, aga sellist jõudu ja energiat ei ole ta endas leidnud, et lausa kodudesse koorilauljaid värbama minna. “Kui koor on koos ja rahvas tahab laulda, võime koostööd teha küll,” kinnitas Imbi Kolk.

Esimesel kokkusaamisel oli kohal ka Kihelkonna, Kärla ja Mustjala koguduse õpetaja Rene Reinsoo, kelle jaoks on koori asutamine Kolga sõnul lausa südameasi olnud.

“Me oleme sel teemal palju vestelnud, et kust otsast alustada – naisi ju nagu oleks, aga tahaks ikka segakoori teha. Eile (neljapäeval – toim) oli kohal ka vallavanem (Raimu Aardam – toim), kes on väga hea tenor, kuid oli veel teisigi tublisid mehi, aga nendest jääb selle naisteväe kohta ikkagi natuke väheks,” rääkis Imbi Kolk, kes on juhatanud 14 aastat Mustjala segakoori ja juhatab praegu Kärla muusikakooli rahvamuusikaansamblit.

Kolk avaldas lootust, et kui 20–25 lauljat kokku saaks, oleks vahva. “Aga siis võiks ikka mehi ka olla, et koor väga tasakaalust välja ei läheks,” lisas ta.
Lauluhuviliste järgmine kokkusaamine toimub tuleval neljapäeval kell 19 Kihelkonna rahvamajas ja sinna on oodatud ka kõik need, kel esimesel korral ei õnnestunud tulla.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)