Pihtlas astutakse kuritegevuse vastu foorumteatriga

Esimesel advendipühapäeval koolitasid Pihtla valla tüdrukud Kailiis Rannik, Maria Maripuu, Riine Tiirik ja Merlin Raev end projekti “Kuriteo ennetus Pihtla valla noortele” raames Tallinnas foorumteatri teemal. Projekti eesmärk on võidelda 13–18-aastaste kuritegevuse vastu.

Koolituse viis läbi Saaremaalt pärit Tallinna 32. keskkooli abiturient Katriin Laanet (fotol), kes on ise vabatahtlikuna tegev MTÜ-s Sinanoored ja tegelenud foorumteatriga aasta jagu.

Kailiis Rannik ütles, et tuleval aastal on plaanis korraldada Pihtla vallas noortele üritustesari, mille raames tehakse ka foorumteatrit.

“Meil väga vedas sellega, et Katriiniga ühendust saime,” rõõmustas Kailiis, kelle sõnul õpetas Katriin neile põhilise, mida peab foorumteatrist teadma. Lisaks õppisid nad juurde lahedaid mänge.

Katriin Laaneti sõnul on foorumteater teater, kus mängitakse läbi üks situatsioon, mis võiks paremini lõppeda. “Ja siis tuleb mängu publik, kellel on võimalus oma arvamus välja öelda ja seda olukorda parandada. Näiteks kodu- ja koolivägivalla teemal. Sellel hetkel saab publikust osa näitlejaist, kes mängivad selle ise läbi,” selgitas Katriin.

Foorumteater on üks osa brasiilia teatriuuendaja Augusto Boali 1960. aastatel väljatöötatud rõhutute teatri (The Theatre of The Oppressed) süsteemist, mille eesmärk on aidata taastada inimestevahelist dialoogi, et nad võiksid paremini seista oma huvide ja õiguste eest ning otsida ühiselt lahendusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 64 korda, sh täna 1)