Juhtkiri: Merepäevad merenädalaks

Juhtkiri: Merepäevad merenädalaks

 

Uudis, et Kuressaare Kultuurivara kutsub kogu maakonna tegijaid üles muutma merepäevad merenädalaks, on igati tervitatav. On ju traditsioonilised merepäevad kogunud lisaks kiitusele viimastel aastatel ka üksjagu kriitikat.

Vahva oleks, kui merelised üritused toimuksid kogu maakonnas, olgu siis Muhus, Ruhnus, Abrukal või Saaremaal ning terve nädal oleks täis näkineidusid, merekarusid ja miks mitte ka vandiraiujaid ja piraate… Kohe nii, et kõikidel meie maakonna saartel oleks näha ja kuulda – siin elab üks ütlemata vinge mererahvas.

Kindlasti on merenädala säärane ettevalmistus ka proovikiviks omavalitsuste koostööle. Kas suudetakse asja ajada nii, et kõik koguneksid korraks ühe mütsi alla? Elame-näeme. Igal juhul jääb Oma Saar huviga ootama – häid mõtteid on ju saarlaste peades alati keerelnud ning ühised ettevõtmised tulevad ikka vägevamad kui omaette nokitsemised.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)