Kabemeistriks tuli Hain Vaher

Maakonna sajaruudulise kabe meistrivõistluste viimase vooru partiid olid pingelised ja ootamatu lõpplahendusega. Olev Kiirendi – Jaan Truu partiis üllatas südi mänguga seni punktita Kiirend.

Truu raskused algasid liiga optimistlikust edasivahetusest, mille järel tekkinud kiilkivi vajas pidevalt kaitset ja võimaldas Kiirendil tsentris domineerida. Sedamööda, mida vähem kabendeid lauale jäi, kiilkivi tähtsus siiski kasvas ja ülekaal oli tasapisi mustadele kandumas. Aga üks ettevaatamatu vahetus musta poolt ning Kiirend reageeris välkkiirelt selle turniiri parima kombinatsiooniga, mida kabekirjanduses kutsutakse mostik (sillake). Jaan Truu alistus.

Kogu võistluse tähtsaima partii mängisid Hain Vaher ja Paul Antsaar. Viie vooruga vastasest pool punkti enam kogunud Antsaart rahuldas ka viik, kuid partii kujunes kompromissituks, nagu Vaheri-Antsaare mängud ikka. Keskmängu mängis Antsaar väga tugevasti, blokeerides vastase tugipunktideta jäänud peajõud tsentris ning valmistades ette läbimurret kabesse vasakult tiivalt.

Jäi veel pisiasi: enne kabesse liikuma hakkamist tõrjuda vastase ainus ja küllalt läbinähtav ähvardus. Aga just see jäi Antsaarel märkamata, Vaheri kombinatsiooni järel jäi ta kahe vähemkiviga täiesti lootusetusse seisu ja alistus.
Nii kujunes siis lõppjärjestus säärane: 1. ja maakonna meister Hain Vaher 4,5 punktiga; 2. Paul Antsaar (4 p); 3. Jaan Truu (2,5) ja 4. Olev Kiirend (1).

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 58 korda, sh täna 1)