Juhtkiri: Jõulueelne lein

Juhtkiri: Jõulueelne lein

 

Kõik ei lähe alati nii, nagu me tahame. Eile tulnud teade Afganistani missioonil hukkunud Saaremaalt pärit kaitseväelasest paneb ilmselt paljusid mõtlema. Saaremaa on väike, paljud inimesed tunnevad üksteist. Mida lähem on kaotus meile endile, seda valusamalt me seda tunnetame.

Kuigi missioonile minek on vabatahtlik ja selles osaleja on kõigist ohtudest teadlik, ometi on sellist kaotust alati raske mõista. Riik on võtnud endale rahvusvahelise kohustuse ja kõik, kes missioonile sõidavad, on võrdväärsed nendega, kes kaitsevad oma riiki. Missioonil langenud kaitseväelane on langenud Eesti Vabariigi eest.

Kogu kristlik maailm on jõuluootuses. Kõikjal on ehitud jõulukuused ja nende tulukeste valgus peaks looma tunde, mida terve aasta oodatud. Jõulutulede valgus ei vaigista paraku leina, mis meile ootamatult saabunud on. Raske on midagi öelda neile, keda nii noore mehe surm lähedalt puudutab. Vaid siiras kaastunne ka meie poolt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)