Kuressaare linnavalitsus kuulutab metssigadele sõja (2)

Kuressaare linnavalitsus koostab lähipäevil õigusakti, mis lubab Roomassaarde elama asunud metssigade arvukust piirata järgmise aasta alguses.

Kui linna elama asunud rebaste vastu rohtu ei leita, siis Roomassaares pesitsevad metssead nii lihtsalt ei pääse, nemad võetakse linnaisade kinnitusel juba aasta alguses sihikule.
“Paari-kolme nädalaga on sead Roomassaare kergliiklusteede ääred üles tõngunud ja kui nad jätkavad oma röövretki samal moel, siis hakkavad teetammid lagunema ning see toob omakorda lisakulutusi,” rääkis linna heakorra järelevalve spetsialist Heino Vipp.

Keskkonnaameti esindaja Jaan Ärmuse kinnitusel ei kao metssead ilma nende arvukuse piiramiseta linna haldusterritooriumilt mitte kuhugi. Jahimees Andrus Sepp seevastu kinnitas, et metssigu on linnast tegelikult väga lihtne minema tõrjuda ning siinkohal aitabki õiguslikul alusel jahipidamine.
Tegudele tuleb tema kinnitusel asuda kohe, sest sigade küttimise aeg saab läbi veebruari lõpus. “Kui enne seda kiiret lahendust ei leita, siis toob kevadel mõni emis siin ilmale pesakonna põrsaid ning siis ongi linn kasvatanud endale linnasead,” kinnitas Sepp.

Abilinnapea Kalle Koov tunnistas, et linnaelanikul võib olla raskusi probleemi tõsiduse mõistmisega, kuid ühekordse jahi kasuks tuleb linnavalitsusel siiski otsus langetada. “Kuni inimese oma õu pole üles tuhnitud, ta ei mõista, kui suur probleem tegelikult on,” nentis Koov.
Et inimeste ohutus tagada, kaasatakse jahipidamisse ka politseipatrull, päästeamet ja paar turvameest, kes hakkavad kergliiklusteede otstes inimeste liikumist operatiivselt piirama.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)