Juhtkiri: Üksmeeles vallaisad

Juhtkiri: Üksmeeles vallaisad

 

Eile valis Saare maakonna omavalitsusjuhtide liit uued juhid. Raske aeg nõuab kindlameelseid otsuseid. Peeti nõu ka selle üle, kuidas peaks valdade ja linna ühistegevus arenema nii, et avalikud teenused kõigile kättesaadavaks jäävad.

Kokkuhoid on märksõnaks kõikjal, ka omavalitsusjuhtide liidu tegemiste osas tahetakse kulud üle vaadata. Samas on plaan sättida edasisi arenguid nii, et saaks ühistegevuse kaudu osutada neid avalikke teenuseid, mis väiksematel valdadel üksinda toimetades üle jõu käivad.

Kuna halduskorralduse muutmisest asja ei saa, on selline suund igati teretulnud. Aegade muutumisega muutuvad ka avaliku teenuse maht ja sisu. Koos on kergem leida võimalusi, kuidas üha uuenevas elukorralduses ajaga kaasa minna.

Rahanappus on oma jälje jätnud ka ühistegevusse. Linnade liidust on mitmed linnad juba välja astunud, mõned plaanivad astuda. Ka maamehed kahtlevad üleriigilise liidu tõhususes. Aga saarlased on Saaremaa omavalitsuste liidu püsima jäämises kindlad, sest millal siis veel koos tegutseda kui mitte rasketel aegadel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)