Parim turismiarendaja on Alver Sagur (6)

Parim turismiarendaja on Alver Sagur

TÄNUSÕNAD TUBLIMALE: Turismiarenduskeskust juhtinud Villi Pihl (vasakul) ja selle volikogu esimees Lii Muru tunnustasid Alver Sagurit tänukirja ja meenetega.
Foto: Aare Laine

Teisipäeva pärastlõunal kuulutas MTÜ Saarte Turismiarenduskeskus volikogu esimees Lii Muru Pilguse mõisa külalistemajas Saare maakonna parimaks turismiarendajaks Alver Saguri, kelle hallata on Kaali külastuskeskus ja trahter, Panga pank ja Angla tuulikumägi.

Turismiarendajaist käisid Lii Murult ja seniselt arenduskeskuse tegevjuhilt Villi Pihlilt tänukirja vastu võtmas veel Maarika Toomel (Pärimusmatkad OÜ) ja Olaf Orgse (Muhu Lõunaranna sadama arendaja).
Turismiettevõtjaist tunnustati tänukirjaga Kuressaares tegutsevat Veski trahterit, Soile Siltaneni Tõnise turismitalu Muhus ning Tiiu ja Raivo Kauberi Uustlu talu (Uustlu Värk) Abula külas Kihelkonna vallas.

Turismiasjalistest võttis tänukirja vastu Kuressaare turismiinfokeskuse juhataja Karmen Paju. Tänukirjaga tunnustati ka Sõrve turismitalu peremeest Jüri Mitti (tõstatas probleemi majandusregistris registreerimata majutusasutuste paljastamisest) ning Sääre paargu ja Lõmala sadama arendajat Andro Roosilehte.

SA Saaremaa Turism liige, Jurna turismitalu peremees Mati Tarvis iseloomustas parimaks turismiarendajaks tunnistatud Alver Sagurit kui kiire pööruga meest, kes ei seisa pudeliski.
“Kui me praegu laseme silmade eest läbi turiste ligi meelitavad objektid, siis tuleb mainida, et riik sai suure teoga hakkama – tegi Kuressaare lennuvälja lennuraja pikemaks ja omavalitsused rajasid jalgrattateed ja siis tuleb Alver Sagur,” märkis Tarvis.

Tarvise sõnul käib vähemalt 97 protsenti Saaremaa külastajaist läbi Kaalist, Pangalt ja Anglast. “Kui minna ajas kümme aastat tagasi, siis meenutage, mismoodi nägid need paigad tollal välja. Võta ette ka Kuressaare loss, paekivi sul ju on,” soovitas Tarvis Sagurile.
Saare maakonna brändi väljatöötamisest andsid ülevaate Toomas Danneberg, Ott Rätsep ja Aadam Kaarma. “Kõige raskem asi selle märgi juures on see, kuidas kaasata ettevõtlust, et loodav bränd aitaks kaasa toodete ja teenuste müügile,” märkis Toomas Danneberg.

Ettekandjad maalisid kuulajate silme ette kümneid kujundeid, rääkisid sellest, mis maakonda tutvustaval märgil võiks olla, andsid saalisviibijaile ideid kaasamõtlemiseks. Kas märgil peaks olema vaatajaid ligitõmbav sõna Saaremaa või teades, et maakonnas on 26 saart, millest 21 asustatud, hoopiski tekst saarte maa (inglise keeles The land of the islands)?
MTÜ-sse Saarte Turismiarenduskeskus kuulub 41 liiget.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 157 korda, sh täna 1)