Saarlased kudusid oma sõdurpoistele villaseid sokke (1)

Saarlased kudusid oma sõdurpoistele villaseid sokke

 

Eile said vahipataljonis aega teenivad saarlased endale kodusaarel kootud villased sokid.

“Mõte sokke kududa tuli ajaloohuvist ja sellest, et Vabadussõja ajal varustas organisatsioon Ühistöö sõjaväge kõiksugu riiete ja muu vajalikuga. Ühtlasi koguti ja kooti ka sokke,” ütles idee algataja, Saaremaa naiskodukaitse esindaja Rita Loel.

Novembri algul väeosaga ühendust võttes sai naiskodukaitse teada, et vahipataljonis teenib lausa 96 noort saarlast. Villaste sokkide kogumisele kutsuti koos Kadi raadio ja Oma Saarega kõiki saarlasi ning lõpuks kogunes sokke 139 paari.

Sokke käisid vahipataljonile üle andmas Rita Loel ja Kaie Rõõm-Laanet ajalehe Oma Saar juhatusest. Edasi läksid sõdurite toetajad mereväebaasi, kus anti kingitused üle viiele mereväe ajateenijale ja Kuressaare linna vapilaeva Admiral Cowan meeskonnale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 43 korda, sh täna 1)