Haigused on taandumas (2)

Möödunud nädala andmed haigestumiste kohta annavad märku sellest, et viirushaigused on taandumas.

“Möödunud nädala kohta ei edastanud perearstid meile mitte ühtegi gripijuhtu,” teatas Oma Saarele tervisekaitsetalituse Saaremaa osakonna spetsialist Urve Raag. “Ülemiste hingamisteede katarre oli ka vähem –129. Nädal varem oli see arv 146.”

Raagi sõnul ei suletud Saare maakonnas eelmisel nädalal ka ühtegi kooli ega lasteasutust haigestumiste tõttu. Samuti ei ole tervisekaitsetalituse Saaremaa osakonnale teatatud uutest seagrippi haigestumistest.

Uue gripi vaktsiin on kohal ja riskirühmade vaktsineerimine küll käib, kuid huvilisi on vähevõitu. “Perearstid on hädas, ei leia inimesi, kellele seda süstida,” teadis Raag rääkida. Tema sõnul peavad andmed uue vaktsiini süstimise kohta maakonnas laekuma tervisekaitsetalitusele 23. detsembriks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)