Juhtkiri: Värske kala jõululauale

Juhtkiri: Värske kala jõululauale

 

Saarlased ja kala peaksid olema sama lahutamatud nagu meri ja tuul. Ometi on olnud aegu, kus saarlaste endi püütu-kasvatatu on mujalt tulnud kala vahele hoopis ära kadunud. Ikka ja jälle Norra lõhe, mida ostes tahaks vahetevahel küsida kuupäeva, millal see kala viimast päeva vees ujus.

Saarlaste ettevõtlikkus on Oma Saare tähelepanu pälvinud kogu aasta. Eriti head meelt teevad arengud, mis on seotud mere või kalandusega. Mida aeg edasi, seda rohkem pühendatakse tähelepanu kala kasvatamisele meie endi toidulaua tarbeks.

Ka jõulupühade eel saame kiita saarlastest kalakasvatajaid, kes avasid uue kalapoe. Ikka selleks, et oma toodangut otse ja võimalikult värskelt toidulauale läkitada ning sealjuures ostjale soodsama hinnaga. Vahendajad sellest ärist kasu lõigata ei saa.

Kuressaare linn on aga pikka aega hädas olnud ühe majaga, millele kuidagi rakendust ei leitud, kuna puudusid huvilised. Jutt käib turismibussidele mõeldud teenindusasutusest. Ettevõtlikud kalakasvatajad leidsid aga ruumid neile sobilikud olevat ja värske saaremaine kala jõuab paljudele jõululaudadele just sellest poest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 45 korda, sh täna 1)