Koolipoisi fotojaht kihutas metsanotsu hange kinni (4)

Koolipoisi fotojaht kihutas metsanotsu hange kinni

Foto: Karl Eik Rebane

Kuressaare koolipoisil Karl Eik Rebasel õnnestus Sõrves jäädvustada pilt lumevalli kinni jäänud metsseast.

MTÜ Saaremaa Linnuklubi juht Mati Martinson rääkis Oma Saarele, et vahva foto lumevallist piiluvast metsseast jäädvustas Saaremaa ühisgümnaasiumi seitsmendas klassis õppiv loodusfotohuviline Karl Eik Rebane.

“Koolipoisid käisid seajahil,” muigas Martinson. Tema sõnul sündis foto tegelikult päris ootamatult. Metssead juhtusid lihtsalt parasjagu samal hetkel üle tee minema, kui nooruke fotograaf Karl Eik kaameraga väljas oli. “Tahtsid üle teeäärse valli joosta ja tormasid karsumm lume sisse kinni,” rääkis Martinson. “Lumi on seal ju sügav.”

Varemgi andekaid loodusfotosid teinud ja preemiaid võitnud Karl Eik Rebase sõnul lõppes omapärane “jahipidamine” kärssninadele igati õnnelikult. Pärast mõnetist lumes sumamist pääsesid loomad ajutisest lõksust jälle priiks. “Said välja, hange ei jäänud,” kinnitas noor loodusfotograaf Oma Saarele.

Lisaks möödunud nädalavahetuse õnnestunud tabamusele Sõrves, mida suurem avalikkus seni veel näinud pole, on Karl Eiki saavutusi lootustandva fotograafina tunnustanud ka ajakiri Eesti Loodus. Nimelt sai noormees tänavusel loodusfoto konkursil noorte kategoorias preemia linnufoto eest. Ära märkis žürii tema foto rannakivide vahel askeldavast hülgepojast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 66 korda, sh täna 1)