Lasteaednikud pöördusid kohtusse (13)

Kuressaare kohtumajas tuleb uuel aastal arutusele kahe lasteaiaõpetaja hagi 5. lasteaia vastu töölepingu lõpetamise ebaseaduslikuks tunnistamiseks.

Palgakärpega mittenõustunud lasteaiaõpetajad said küll suvel töövaidluskomisjonis õiguse, kuid seejärel ka koondamisteate. Töötajad ei olnud asjade sellise käiguga rahul ja esitasid augustis kohtusse hagi, et kohus otsustaks, kas töölepingu lõpetamisel oli ka seaduslik alus. Ei lasteaiaõpetajad ega linnavalitsus olnud nõus enne eelseisvat kohtuistungit juhtunut kommenteerima.

Vastasseis sai alguse aprillis, kui Kuressaare linnalt palka saavate töötajate 18-protsendilise palgakärpega mitte nõustunud 5. lasteaia töötajate palku vähendati ühepoolselt, mis oli töövaidluskomisjoni otsuse kohaselt ebaseaduslik. Ehkki kaks lasteaiaõpetajat keeldus kokkuleppele alla kirjutamast, vähenes nende palk aprilli algusest samavõrra kui teiste linna palgal olevate töötajate oma.

Kärpega mitte nõustunud töötajatele pakuti võimalust töölt lahkuda, kuna lepingu tingimusi on muudetud. Linnavalitsus põhjendas toona ühepoolset töölepingu muutmist sellega, et nimetatud õpetajad on eksinud isikute võrdse kohtlemise, mõistlikkuse ja hea usu põhimõtete vastu ning on keeldunud mõistmast muutunud objektiivset majandussituatsiooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 59 korda, sh täna 1)