SJK Viiking areneb jõudsalt

SJK Viiking areneb jõudsalt

ESIMENE: Indrek Rannama pani võiduga kevadisel Kuressaare tänavasõidul aluse Eesti meistritiitlile kriteeriumisõidus M-Eliit klassis.
Foto: Raul Vinni

SJK Viiking sportlased osalesid 2009. aasta võistlushooajal kokku 90-l Eesti jalgratturite liidu (EJL) ja rahvusvahelise jalgratturite liidu (UCI) kategooria võistlusel, sealhulgas 9 rahvusvahelisel ühepäevasõidul ja 8 velotuuril.

Enim kordi startisid Rigo Räim ja Indrek Rannama, vastavalt 40 ja 42 starti. Mitmed klubi sportlased kuulusid ka Eesti koondisse ja võistlesid tiitlivõistlustel.

Eesmärkide täitmine

Noorte vanuseklasside (M-12, M-14, M-16 ja M-18) oodatavate tulemuste osas oli miini-mumeesmärgiks vähemalt kahe sportlase jõudmine Eesti MV medalivõitjate hulka ja omavanuste Eesti koondisse.

Eesmärk sai täidetud osaliselt – Mihkel Räim saavutas M-16 klassis EMV pronksmedali grupisõidus ja kuulus omaealiste Eesti koondisse Austria U-17 velotuuril, kuid Euroopa noortepäevadel osalenud kolme koondislase hulka ta ei pääsenud. Eesti MV medalini jõudis ka Steven Kalf, kes võitis M-14 klassis kriteeriumisõidus hõbemedali.
Juunioridest kuulus Jörgen Matt kogu hooaega läbivalt küll Eesti koondise koosseisu, kuid Eesti MV medal jäi võitmata.

Järelkasvu osas olid M-12 klassi poisid Karl-Patrick Lauk ja Hans-Olavi Vaher vabariiklikul tasemel stabiilselt esimese kolme hulgas.
Lisaks EMV kahele medalile õnnestus klubi noortel võita 10 EJL-i kalendri- või rahvusvahelist võistlust ning olla poodiumil veel 22 võistlusel.
Eliidi ja U-23 käesoleva hooaja peamine sportlik eesmärk oli vähemalt ühe medali võitmine Eesti MV-lt nii eliidi kui ka U-23 arvestuses ning sõita edukalt Saaremaa velotuuril.

Rigo Räime eesmärk oli lisaks veel medal Eesti MV eraldistardist sõidus, mis tagaks pääsme Eesti koondise koosseisus tiitlivõistlustele.
Eesti MV-l saavutati neli medalit: Indrek Rannama võitis kulla M-eliidi kriteeriumis ja hõbeda mitmepäevasõidus ning Rigo Räim võitis U-23 klassis hõbeda eraldistardiga sõidus ja pronksi kriteeriumis.

Saavutatud tulemustega pääses Rigo Räim Eesti koondise koosseisus Belgias peetud Euroopa meistrivõistlustele, kus saavutas eraldistardiga sõidus 54. koha, grupisõit lõppes katkestamisega.
Saaremaa velotuuril saavutas Indrek Rannama kokkuvõttes 4. koha. Rigo Räim ja Indrek Rannama osalesid ka Tallinn–Tartu GP-l ning Tartu GP-l, kus Indrek Rannama saavutas märkimisväärsed 11. ja 13. koha.

Edetabelis head kohad

Klubi täiskasvanud liikmed võitsid kokku 6 EJL-i või rahvusvahelist kalendrivõistlust, esikolmikusse jõuti veel 23 korral. Eriti edukad oldi just maanteesõidus, mis on olnud ka klubi senise tegevuse prioriteet. Maanteel oldi EJL-i reitingus klubide kokkuvõttes 168 punktiga väga kõrgel 2. kohal ja kolme ala peale kokku saavutati 218 punktiga 4. koht.

Täiskasvanute individuaalses reitingus väärivad esiletõstmist Indrek Rannama 2. koht M-eliidi koondreitingus ja 1. koht maanteereitingus ning Rigo Räime 2. koht U-23 maanteereitingus. Lisaks eeltoodule saavutas Indrek Rannama Caspar Austa ja Jaan Kirsipuu järel 3. koha Triobet rattasõidu reitingus, kus lisaks EJL-i kategooria võistluste tulemustele arvestati ka Eestis toimunud UCI kategooria võistluste tulemusi. Klubidest osalesid antud reitingus ka kõik Eestis toimunud UCI võistlusi külastanud välismaised (profi)klubid ja riikide koondised ning selles arvestuses oli SJK Viiking viies ja Eesti amatöörklubidest kolmas.

Võrreldes eelnevate hooaegadega iseloomustas SJK Viiking sportlikke tulemusi mõningane edasiminek, mida näitab ka EJL-i 2009. aasta reiting. Kõigi alade (maantee-, mägiratta- ja trekisõit) ja vanuseklasside (noortest seeniorideni) peale kokku oldi 49 punkte saanud klubi hulgas 438 punktiga 5. kohal (2007. a 166 punkti ja 17. koht ning 2008. a 352 punkti ja 7. koht).

Tulemus on seda hinnatavam, et kokku osales reitingupunkte andvatel vanuseklasside võistlustel 11 SJK Viiking sportlast ja klubi on keskendunud valdavalt ainult maanteesõidule, kuigi käesoleval aastal osaleti varasemast rohkem ka maastikusõidus. Maan-teesõidus oli SJK Viiking aga 322 punktiga 2. kohal (2007. a 108 punktiga 10. kohal ja 2008. a 302 punktiga 4. kohal).

SJK Viiking

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 54 korda, sh täna 1)