Ajakaja: Heade soovide maagia (1)

Vanasti öeldi, et head uut aastat soovida võis kuni kolmekuningapäevani ja pärast seda pidi heade soovidega väidetavalt kaasas käima alkoholipudel. Kummalised need inimeste välja mõeldud tavad.

Selle vana ja veidra tava järgi on seekordne ajakaja täiesti ajakohane veel ning võib täiel rinnal hõigata kõikidele, et ilusat uut aastat! Kolmekuningapäevani on veel väheke aega.
Muidugi on omaette teema see, et mida praegusel raskel ajal soovida? Ilusat uut aastat on igatahes kena tahta ja see peaks kõikidele sobiv soov olema. Siis võiks veel soovida õnne ja armastust.

Seda läheb ka ikka vaja, kõigil – vanusest ja soost ja ametist hoolimata. Ja muidugi tervist tuleks soovida. Mida veel? Võiks ju soovida ka seda, et meid paremini mõistetaks. Et meist hoolitaks. Et oleks jaksu ja tahtmist edasi rühkida ja et masendus ei kollitaks. Et inimesed meie ümber meile rohkem naerataksid, oleksid tolerantsemad ja andestavamad.

Muidugi võiks ju ka rikkust ja raha soovida, sest raha pidada andma vabaduse. Kuid teisalt – äkki on meie hingeline vabadus rohkem väärt sellest, mida meie rahakotis lehvivad sajalised meile lubavad? Samas, kui raha üldse ei ole, siis mõtle sellest hingelisest vabadusest, õnnest ja rõõmust palju tahad, hästi ennast ikkagi ei tunne. Seega väheke võiks seda va krabisevat ikkagi soovida.

Ja siis võiks veel soovida, et oleksid head ja toredad inimesed meie ümber ja et suvi tuleks ilus. Ja et oleks tööd ja eneseteostust. Ja et elu oleks huvitav. Ja et sõda ei oleks ja et inimesed mõttetult ei häviks. Et kuri kaoks ja alles jääks vaid hea.
Sedasi võiks vist uue aasta soove välja mõelda lõpmatuseni. Nii palju head on tahta. Ja igal aastal ikka uuesti ja uuesti kordame neid soove aastanumbri vahetudes oma mõtetes ja sõnades.

Saates tervitusi oma lähedastele või sõpradele. Luues ja levitades positiivset energiat. Vähemalt korra aastas on elu me ümber täis suurt ja sooja tunnet ning siirast headust. Ja tegelikult üks kõige parem uue aasta soov on, et see heade soovide maagia kestaks kauem kui vaid loetud hetked kolmekuningapäevani. Et head soovid saadaksid meid kogu aasta, aastast aastasse…

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 328 korda, sh täna 1)