Mereharidus on Kuressaares tagasi

Kuressaare täiskasvanute gümnaasium sõlmis aasta lõpus koostööleppe Eesti mereakadeemia merekooliga ning nüüdsest on koolis siiani valikainena õpetatud merenduse erialal võimalik saada ka madrusekutse.

“Kui siiani õpetasime merendust valikainena, kus madruseeksami tegemine oli võimalik, kuid vabatahtlik, ning soovijad pidid ise eksami eest tasuma, siis alates sellest õppeaastast on võimalik omandada madrusekutse valikaine raames tasuta,” rääkis Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi direktor Ly Kallas Oma Saarele.

Koolijuhi sõnul on tähelepanuväärne see, et Kuressaare linnas pole 1945. aastast, mil suleti Kuressaare merekool, mereharidust antud.
“Mereklass on küll eksisteerinud Orissaares, kuid meie õpilaskontingent erineb Orissaare õpilastest ennekõike oma vanuse poolest,” sõnas Kallas.
Praegu omandab Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis madrusekutset 12 õpilast. Madrusekutse on saanud juba viis õpilast ning üks lõpetanu on ka juba tööd saanud Tallinna–Stockholmi vahet sõitval laeval.

Koolijuht lisas, et kuna merenduse õppekavamaht on suurenenud, on koolil edaspidi plaanis kasutada ka külalisõppejõude, samuti tuleb juurde praktikaosa. “Valmis on ka merendusõppe auditoorium, otsime praegu häid sponsoreid, kes aitaksid meil selle sisustada,” sõnas Kallas.
Lisaks merendusele on Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis võimalik õppida lapsehoidjaks – see projekt toimib koostöös Kuressaare ametikooliga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 85 korda, sh täna 1)