Politsei keerab ajalehtedele krimiuudiste voo kinni

Uuest aastast ei saa Oma Saar ja teised Eesti maakonnalehed krimiuudiseid enam edastada senises mahus, sest vastloodud politsei- ja piirivalveamet (PPA) asendas igahommikuse piirkondliku politseiinfo üle-eestilise infoga ning maakonniti juhtumeid enam välja ei tooda.

Kuigi PPA kommunikatsioonibüroo juht Annika Nigul lubas, et erakorralisest sündmusest saab infot ööpäev läbi, siis tavapärasematest juhtumitest enam mitte, sest korraga kuue maakonna infot haldava pressiesindaja jaoks on see ülesanne liiga mahukas.
Oma Saare peatoimetaja Tiina Luks ütles, et saarlaste päevaleht ei lase siiski oma lugejatel tekkida arvamust, et maakonnas enam midagi ei juhtugi.

“Kuigi ühendasutus on otsustanud, et ametlikke teateid maakonnas toimunust on targem lehele senisel kujul enam mitte saata, ei kavatse me krimirubriiki n-ö kinni keerata,” sõnas Luks.
Ta lisas, et pahategudest või õnnetustest vaikida ei tohi. Seepärast kavatseb lehetoimetus ühendameti Pärnus asuva Lääne piirkonna pressiesindajaga igal äripäeval kindlasti ühendust võtta ja toimunu kohta võimalikult palju infot küsida.

Saaremaa meediakanalite – kahe päevalehe, Kadi raadio ning telekanalite ETV ja Kanal 2 esindajad on harjunud politsei ja piirivalve esindajatega kohtuma ka esmaspäevastel pressikonverentsidel maavalitsuses, kuid juba kuu aega ei ole politsei esindaja ka seal käinud. Kuna detsembrist koondati Kuressaare infojuht Kristi Mägi.

Mis puutub pressikonverentsidesse Saare maavalitsuses, lubas maavanem Toomas Kasemaa eile olukorra paranemist, öeldes, et ta palub prefektil sinna kedagi esmaspäeva hommikuti siiski saata.
“Minu jaoks on kõige hullem, kui riik kaotab oma näo kohapeal,” ütles Toomas Kasemaa, lisades, et riik ei tohiks seda kindlasti kaotada eriti just kodanikke huvitavates küsimustes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)