Juhtkiri: Žest stipendiumi näol (4)

Juhtkiri: Žest stipendiumi näol

 

Kuressaare linnavalitsuse otsus anda tänavu üks aasta korrakaitsja tiitel politsei vanemkomissarile Aare Allikule pärast seda, kui viimane oli palunud kulutada talle määratud stipendium hoopis kesklinna turvakaamerate arendusprojekti teostamiseks, on ühelt poolt kummaline žest ja teisalt väärib ka tähelepanu.

Aare Alliku soovist võib välja lugeda seda, et Eesti turvalisimas linnas Kuressaares kõik avaliku korraga siiski korras ei ole – miks muidu leiab vanemkomissar Allik õigema olevat kasutada stipendiumiraha mõistlikumalt ehk otsesõnu turvalisuse tagamiseks.

Linnajuhid peaksid ennekõike tegema kõik selleks, et oleksid olemas eeldused turvalisuse tagamiseks, ja üks selliseid eeldusi oleks kindlasti turvakaamerate paigaldamine. Mis puutub aga politseisse, siis tahaks linnakodanik kindlasti näha linnas rohkem jalgsipatrulle. Ja alles siis, kui inimesed ka õhtutundide saabudes linnas end kaitstult tunnevad, tuleks tublisid korrakaitsjaid tunnustada.

Praegu jääb küll mulje, et õiget rõõmu pole stipendiumist kummalgi poolel – tegid hea ettepaneku, olgu, aga aasta korrakaitsja oled ikkagi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)