Helje Basihhina pälvis näitlejapreemia (2)

Helje Basihhina pälvis näitlejapreemia

NÄITLEJAPREEMIAGA TUNNUSTATUD: Helje Basihhinat (keskel) tunnustati nii Salmel IX külateatrite festivalil maikuus kui ka nüüd toimunud XI harrastusteatrite riigifestivalil.
Foto: Ivika Laanet

Rakveres 8.–10. jaanuarini toimunud XI harrastusteatrite riigifestivalil tunnustati orissaarlasest harrastusnäitlejat Helje Basihhinat, kes mängis Tornimäe näitetrupi etenduses “Memmed ja taadid”.

Helje ütles, et tegelikult on see kogu trupi töö, sest Hendrik Lindepuu näidendit on väga keeruline lavastada. “Aga me saime sellega hakkama,” sõnas ta, lisades, et tunnustus ise tähendab tema jaoks natuke ka hirmu, sest nüüd tuleb ennast ju veel rohkem kokku võtta.

“Tegelikult võin teha seal saltosid ja muud, aga see ei aita midagi, kui teisi minu ümber ei oleks,” kinnitas naine, kellel tänavu täitub kümnes näitlemis-aasta.
“Kõige toredam oli see, kui inimesed tulid ja võtsid nööbist kinni ning ütlesid ilusaid sõnu, siis tundsid, et heal sõnal on suur mõju. Minu jaoks on tähtis, et ma usun, mida ütlen. Kui ma seda lauset ise usun, on mul ka hea lavale minna,” rääkis Helje, kellel on osatäitmisi olnud karjanaisest kuningannani, parunessist vanadekodu elanikuni.

“”Memmede ja taatide” vanadekodus ei olegi kõige hullem olla, elu keeb ja ma valmistan ennast vanadekodusse minekuks ette,” viskas Helje nalja, lisades, et kui peakski sinna kunagi minema, siis ei olegi vahest kõige hirmsam.
Oma lemmikuks peab ta teatritükki, kus tunneb end laval hästi. Helje sõnutsi on näitlemine nagu iseenese proovilepanek, et kas ta saab sellega hakkama või mitte.

“Mulle meeldib istuda ja arutleda, mis selle tüki tegelane teha võib. Mulle meeldib just protsess, mis viib etenduseni,” kinnitas ta. Aastakümneid tagasi on Helje töötanud Estonia teatris grimeerijana. “Kes sedagi teab, võib-olla sai sealtki midagi kõrva taha pandud,” tõdes ta.
Samas lavastuses mängides pälvis Helje Basihhina näitlejapreemia ka mais Salme kultuurimajas toimunud IX külateatrite festivalil. Lisaks Tornimäele lööb Helje kaasa Orissaare näitetrupis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 138 korda, sh täna 1)