Juhtkiri: Katus ausõna peal (1)

Juhtkiri: Katus ausõna peal

 

Ehitamisega on ajast aega olnud nii, et kui ei valva, võidakse käkk keerata. Vanasti oli ehitusjärelevalveks meistri hea nimi ja see pani asjad paika. Tunnustatud meistri au ei lubanud viletsat tööd teha. Vahepealsed plaanimajanduse aastad lausa sundisid kehva tööd tegema, sest peamine oli plaanitäitmine, pärast preemiate kättesaamist oli aega oma praaki parandada küll ja küll.

Ent see mentaliteet oleks pidanud 21. sajandi algusaastateks minevik olema. Ei olnud ju ka ehitusbuum veel sellises seisus, et ehitaja taas praagitegemisega riskinud oleks. Aga kus olid siis järelevalve silmad, kes oleks pidanud teadma, mis toimus?

Aga nüüd on jama kui palju! Telli aga toonase praaktöö asemel nüüd juba palju suurem ja mahukam, sest õigel ajal jäeti praagile reageerimata. Kes maksab? Ikka seesama maksumaksja. Kui Kuressaare raekoja loo juures pole enam midagi muud teha kui käsi laiutada, siis võiksid kõik need hoonete omanikud, kelle ehitisele veel garantii kehtib, teha vähemalt välist vaatlust, et ehitusbuumiaegne praaktöö mõne aja pärast jälle halbu üllatusi ei valmistaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)